Otrdiena, 23. aprīlis Jurģis, Juris, Georgs
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Muzeja atvēršanai redānā gaida gaismu

Nedēļas nogalē ar vēsturisko spēkratu braucienu noslēgsies ”Karostas festivāls 2021. Sapnis par nākotni”. Šīs arī būs pēdējās dienas, kad Karostas ūdenstornī var aplūkot šeit tapušos mākslas darbus un satikt to autorus. Redānā šovasar iecerētā Karostas un Neatkarības kara muzeja atklāšana gan pārceļas uz rudeni, jo aizkavējusies elektrības ievilkšana, stāsta Karostas glābšanas biedrības valdes locekle Monta Krafte.

Muzeja atvēršanai redānā gaida gaismu
Foto: liepaja.lv
27.08.2021 06:00

"Kurzemes Vārds"

Festivāla norisē nācās pielāgoties esošajai situācijai. ”Nebija ārišķību, taču saturs bija pamatīgs un vērtīgs. Ideja Karostā radīt mākslas darbus, kurus ilgāku laiku var apskatīt, ir īstenota. Bija ļoti labi slaveni mākslinieki, un tas, ko viņi radīja, ir vienkārši fantastiski. Tai skaitā Karostas ūdenstornis bija vaļā visu vasaru. Tā ir ekskluzīva iespēja – aiziet uz mākslinieka darbnīcu, redzēt, kā tur viss notiek, aprunāties. Tad pēc nedēļas aizbraukt vēlreiz un apskatīties, kas jauns uzgleznots,” viņa pastāsta.

Iespēja apskatīt ūdenstorni, iepriekš piesakoties, paliks arī turpmāk, taču mākslinieku un viņu darbu tur gan vairs nebūs.

Karostas un Neatkarības kara muzeja ekspozīcija ir sagatavota un tas varētu vērties vaļā, ja vien redānā būtu ievilkta elektrība. Bez apgaismojuma nevar ne iekārtot muzeju, ne ielaist apmeklētājus.

M. Krafte uzsver, ka situācijā nevienu nevaino un neko nepārmet: ”Tā vienkārši mūsu dienās notiek – ir daudz iesaistītās puses, birokrātijas un saskaņošanas. Pēc līguma elektrībai jābūt ievilktai līdz 12. septembrim. Pašlaik iecere ir sataisīt visu gatavu uz 14. novembri.”

Retro spēkratu brauciens 28. augustā notiks no pulksten 14 līdz 15 pa Katedrāles, Turaidas, Imantas, Studentu rotas, Pulkveža Brieža, Ģenerāļa Baloža, Cukura, Lībiešu ielu un Atmodas bulvāri. Skatītāji aicināti to vērot jebkurā maršruta punktā. Vakarā ekipāžas dosies uz Karostas cietuma pagalmu, kur no pulksten 19 uzstāsies Karostas mūzikas skolas audzēkņi un džeza ansamblis ”Magone”.

Apmeklētāji varēs baudīt uz ugunskura vārītu zivju zupu un citus gardumus. Karostas cietuma pagalmā darbosies vintage tirdzinš jeb cietuma vojentorgs.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz