Sestdiena, 20. aprīlis Mirta, Ziedīte
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Muzeja mākslas krājumu papildinās desmit Jāņa Zuntaka darbi

Muzeja mākslas krājumu papildinās desmit Jāņa Zuntaka darbi
05.12.2006 17:09

0

Atslēgvārdi

Liepājas muzeja mākslas krājumu papildinās desmit Jāņa Zuntaka darbi, aģentūra LETA uzzināja Liepājas muzejā. Pēc Jāņa Zuntaka 100.jubilejas izstādes Zuntaku ģimene uzdāvinājusi Liepājas muzejam desmit mākslas darbus. Gleznotāja Zuntaka (1906 – 1985) vārds Liepājas mākslas dzīves apritē daudziem bija maz pazīstams vai pat nezināms.

Zuntaks dzimis Liepājā, mācījies Liepājas mākslas amatniecības skolā, pēc Latvijas Mākslas akadēmijas beigšanas 1939.gadā strādāja par zīmēšanas skolotāju Čakstes pamatskolā Liepājā, vadījis Dekoratīvo darbnīcu Liepājas lietišķās mākslas vidusskolā.

Kā daudzi radošās inteliģences pārstāvji, viņš kopā ar ģimeni devies uz Vāciju, kur dzīvojis bēgļu nometnē Augsburgā. 1948.gadā mākslinieks pārcēlies uz Argentīnu, bet no 1958.gada viņa dzīvesvieta bija Toronto Kanādā.

Liepājas muzeja krājumā līdz šim bija pieci Zuntaka mākslas darbi: četras gleznas un viens tušas zīmējums. Tieši šis apstāklis pirms kāda laika lika muzejā iegriezties gleznotāja meitai Vijai Zuntakai-Bērziņai no ASV. Kopā ar ģimeni viņa vēlējās tēva 100.jubilejas piemiņas izstādi sarīkot Liepājas muzejā.

Iecere īstenojās šī gada 16.septembrī, kad tieši savā dzimšanas dienā Liepājas muzeja lielajā izstāžu zālē Zuntaks atgriezās dzimtajā pilsētā.

LETA

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz