Ceturtdiena, 25. aprīlis Līksma, Bārbala
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Muzejā skolēniem stāstīs par ostu

Liepājas interjera muzejs aicina skolēnus uz muzejpedagoģijas nodarbību par Liepājas ostu, kur dzīve ritējusi ļoti mainīgi, atbilstoši katram laikam, taču tā vienmēr bijusi, ir un būs nozīmīga Liepājas daļa, kas turpina noteikt pilsētas dzīves ritmu un labklājību.

Muzejā skolēniem stāstīs par ostu
Foto: Kārlis Volkovskis
16.08.2022 06:00

liepajniekiem.lv

Nodarbības “Liepājas osta laiku lokos” mērķis ir iepazīstināt skolēnus ar sadzīvi un darbu 17. un 18. gadsimta Liepājā, kas daudzējādā ziņā bijusi cieši sasaistīta arī ar ostas izbūvi un tirdzniecības sakariem ar Eiropu, pastāsta Liepājas muzeja galvenā muzejpedagoģe Inga Zīverte.

Viņa zina teikt, ka 17. gadsimta pirmajā pusē Liepājas tirdzniecības sakari, lai gan preču apjoma ziņā nelieli, tomēr bija ļoti daudzpusīgi. Vietējie tirgotāji veidoja sakarus ar Lībeku, Amsterdamu, Gotlandi, Ķīli, Stokholmu, Lisabonu un virkni citām tuvām un tālām pasaules pilsētu ostām.

Savukārt 1697. gadā noslēgtais Liepājas ostas būves līgums starp Liepājas pilsētu un Kurzemes hercogu Frīdrihu Kazimiru Ketleru kalpo kā nozīmīgs atskaites punkts ostas pilnveidošanai.

“Liepāju tās neaizsalstošās ostas dēļ iekārojuši daudzi, tāpat te tikuši būvēti arī kuģi, taču ostas “zelta laiki” iestājās 1871. gadā, kad tika uzbūvēta dzelzceļa līnija Liepāja–Romni,” izpētījusi I. Zīverte.

Nodarbība “Liepājas osta laiku lokos” veidota dažāda vecumposma skolēniem. Tās ietvaros, interaktīva stāstījuma un savstarpēju sarunu veidā, bērni gūs priekšstatu par Liepājas ostas attīstības vēsturi un veiks dažādus saistošus uzdevumus.

Plānotais nodarbības ilgums – no 40 līdz 60 minūtēm.

Projektu finansē Mediju atbalsta fonds no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par publikāciju saturu atbild portāls liepajniekiem.lv.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz