Trešdiena, 8. maijs Staņislava, Staņislavs, Stefānija
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Muzejs aicina uz Modra Zihmaņa daiļrades pēcpusdienu

Muzejs aicina uz Modra Zihmaņa daiļrades pēcpusdienu
Foto: Publicitātes
27.11.2017 17:26

liepajniekiem.lv

Piektdien, 1.decembrī, pulksten 13 Liepājas muzeja ekspozīcijā “Liepāja okupāciju režīmos”, K. Ukstiņa ielā 7/9, notiks nacionālā partizāna, dzejnieka, rakstnieka un publicista Modra Zihmaņa daiļrades pēcpusdiena. Vienlaikus tas būs arī 90 gadu jubilejas atzīmēšanas sarīkojums “Spožs pērkona veseris slapjā mākoņa laktā triecas”, portālam ziņoja Liepājas muzeja vēsturniece Sandra Šēniņa.

Sarīkojumā “Spožs pērkona veseris slapjā mākoņa laktā triecas” izskanēs Modra Zihmaņa dzeja. To lasīs aktieri Ilga Martinsone un Jānis Dreiblats. Jubilāra iemīļotās melodijas skanēs Aleksandra Ļebedeva akordeonistu trio izpildījumā.

Dzejnieku sveikt aicināti visi, kuriem tuva Modra Zihmaņa daiļrade, patriotisma gars un sirsnīgi stāsti par kopīgi pavadītajiem brīžiem.

Modris Zihmanis ir Triju Zvaigžņu ordeņa virsnieks, Liepājas 2007. gada Gada liepājnieks, saņēmis Latvijas Valsts Aizsardzības fonda Goda zīmi “Lāčplēsis”, Latvijas Republikas aizsardzības ministra apbalvojumu “Atzinības Goda Zīme”, medaļu “Zemessardzei 15 gadi”, Barikāžu dalībnieka medaļu, Aizsardzības ministrijas piešķirto Goda rakstu pateicībā par Tēvzemes mīlestību un ieguldījumu Latvijas neatkarības atgūšanā un Igaunijas Aizsardzības spēku komandiera brigādes ģenerāļa Riho Terrasa piemiņas balvu.

Nacionālais partizāns, dzejnieks, rakstnieks un publicists Modris Zihmanis dzimis 1927. gada 1. decembrī Tērvetes pagasta “Lāčplēšos”. Izglītība vidējā – mācījies Jelgavas un Rīgas tehnikumos. Šajā laikā iesaistījies skolu jaunatnes pretošanās kustībā, bet 1948. gadā – nacionālo partizānu apvienībā.

Apbrīnojama ir Modra Zihmaņa sabiedriskā aktivitāte. Viņš ir darbīgs Latvijas Rakstnieku savienības, Latvijas Nacionālo partizānu apvienības Liepājas nodaļas un apvienības “Daugavas Vanagi Latvijā” Liepājas nodaļas biedrs.

Vislielāko gandarījumu viņam sagādā tikšanās ar jauniešiem, kad no savas pieredzes un pārliecības jaunatnei var dot orientierus, kādus viņi meklē mūsu pašreizējās visai haotiskās dzīves situācijās.

Modris Zihmanis ir bieži aicināts viesis pilsētas un lauku skolās, bibliotēkās. Ilgus gadus sadarbojās ar Jūras spēku mācību centru, virsdienesta jūrniekiem. Ir viens no iniciatoriem Latviju kritušo karavīru pieminekļu apzināšanā, piemiņas zīmju uzstādīšanā un kritušo pārbedīšanā. Bieži ticies tikšanās ar Studentu bataljona zemessargiem un jaunsargiem, audzinot valstisko apziņu, sagatavojot tos kalpošanai savai valstij un zemei un savas valsts un zemes nelokāmai aizsargāšanai.

Daudzi liepājnieki, kā arī citviet sastaptie ļaudis, tiekoties ar Modri Zihmani, izjutuši viņa lielo labvēlību saskarsmē ar cilvēkiem, sirsnīgos draudzības apliecinājumus, viņa mīlestību pret savu tautu un dzimteni, kas caurstrāvo visas viņa domas un jūtas, ilgas un cerības. Arī atmiņas, kad dzīve cietumos un nometnēs šķita kā murgs un sapnis par brīvu Latviju — tāls un nesasniedzams.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz