Otrdiena, 16. aprīlis Mintauts, Alfs, Bernadeta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Muzejs aicina uz rotaļu stundu

Muzejs aicina uz rotaļu stundu
07.06.2012 12:42

Liepājas muzejs K. Ukstiņu ielā 7/9 aicina ikvienu, kurš bērnību pavadījis padomju laikos vai kurš vēlas uzzināt, ar kādām rotaļlietām un kā bērnībā spēlējušies viņu vecāki un vecvecāki, apmeklēt rotaļu stundu muzejā.

“Jaunā muzejpedagoģijas programma paver emocionālu iespēju ielūkoties bērnu spēļu un rotaļu pasaulē pirms 30, 40 un vairāk gadu. Muzejpedagogi aicina veltīt vienu stundu, lai uzzinātu, kā, piemēram, pagalmos rotaļājušies mazie oktobrēni un pionieri. Ko savā starpā nespēja sadalīt kazaki ar razboiņikiem? Ko iesakt vienatnē, divatā vai trijatā, ja pieejama viena nodriskāta futbolbumba? Kā padomju skolēns īsināja laiku starpbrīžos, kā kliedēja garlaicību stundu laikā?” stāsta Liepājas muzeja muzejpedagoģe Maija Meiere.

Rotaļu stundu dalībniekiem muzejā būs iespēja apskatīt izstādi “Lellīte Lollīte un draugi”, kas tapusi liepājnieku, Latvijas Nacionālā vēstures muzeja un Liepājas Kultūras pārvaldes atbalstu.

Izstādi sadarbībā ar liepājniekiem, kas muzejam dāvināja vai uz izstādes laiku aizdeva savas bērnības rotaļlietas. Lielāko daļu no aptuveni 200 eksponātiem, atsaucoties Liepājas muzeja aicinājumam, izstādei aizdevuši liepājnieki. Mēnesi ilgušā akcijā iesaistījās 25 Liepājas iedzīvotāji, nesot uz muzeju savas un savu bērnu rotaļlietas, bērnu grāmatas un galda spēles.

Lai atsauktu atmiņā vidi, kādā bērni spēlējušies, rotaļlietas izvietotas padomju laika istabas interjerā, kā arī uz oriģinālajiem tirdzniecības nama “Kurzeme” plauktiem. Daļa no priekšmetiem deponēta no Latvijas Nacionālā vēstures muzeja. Izstādē redzami arī Liepājā ražoti leļļu rati no Liepājas muzeja krājuma.

Par padomju laiku bērnu spēlēm un rotaļām iespējams uzzināt otrdienās, trešdienās, ceturtdienās un piektdienās plkst. 15. Maksa par tikšanos – 0.50.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz