Sestdiena, 4. maijs Viola, Vizbulīte, Vijolīte
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Muzejs pirks divus darbus mākslas krājuma papildināšanai

Muzejs pirks divus darbus mākslas krājuma papildināšanai
04.11.2011 11:41

Liepājas muzejs mākslas krājuma papildināšanai no Liepājas laikmetīgās mākslas izstādes “Apturi laiku Liepājā” jeb ALL pirks divus darbus – Līgas Ķempes gleznu “Boja” un Dzintras Vīriņas grafiku “Klusā daba”, informē Liepājas muzeja muzejpedagoģe Astra Dzērve.

Žūrijas komisija, kurā piedalījās Latvijas Mākslas akadēmijas profesors Pēteris Postažs, izstāžu kuratore, Latvijas Nacionālā mākslas muzeja speciāliste Diāna Barčevska, izstāžu kuratore, Talsu muzeja mākslas nodaļas vadītāja Guna Millersone un Liepājas muzeja direktores vietniece krājuma darbā Ilze Dobele nolēma veicināšanas balvas piešķirt pieciem māksliniekiem.

Egonam Peršēvicam ar darbu “pašPORTRETS” par asprātīgu laikmeta aktualitātes atspoguļojumu un novitāti Liepājas mākslas dzīvē; Solvitai Bružei ar darbiem “…vēl un vēl…” un “Miglas akmeņi” par pārliecinošu idejas realizāciju; Līgai Ķempei ar darbiem “Boja” un “Kailgliemezis” par individuālu, profesionālu izteiksmi un savdabīgu virsmas apdari; Dzintrai Bitēnai ar darbu “Jūra Liepājā” par augstvērtīgu sniegumu Liepājai raksturīga motīva risinājumā; Madarai Neikenai ar darbiem “Liepājas liedags” un “Liepāja” par atbruņojošu virtuozitāti, gleznieciskumu, dzirkstošu tradicionālas ainavas atspoguļojumu.

Žūrijas komisijas un skatītāju apskatei izlikti 53 Liepājas un Liepājas skartie mākslinieki ar 88 mākslas darbiem. Izstādi iekārtoja māksliniece Zigrīda Atāle. Balvu fonds Ls 500.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz