Otrdiena, 7. maijs Henrijs, Jete, Henriete, Enriko
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

“Muzeju nakts” ar ērmriteņiem

“Muzeju nakts” ar ērmriteņiem
19.05.2009 07:02

Atslēgvārdi

Vēl nebija sākušies oficiāli izsludinātie “Muzeju nakts” sarīkojumi Liepājas muzejā, kad pamazām vien tā dārzu piepildīja ieinteresēti liepājnieki – ģimenes ar bērniem, pensionāri un jauni cilvēki.

Krastiņu ģimene atzina, ka šis sarīkojums viņus piesaistījis ar savu programmu un to, ka ir bezmaksas. “Ja nav jāmaksā, var atnākt paskatīties,” viņi sacīja.

Jezgu radīja arī frīkbaiku jeb ērmriteņu izgatavotāji – apvienība “Apokalipses jātnieki”, kas izbrauca pilsētas ielās, lai vēl lielāku liepājnieku pulku saaicinātu uz “Ceļojumu”, kā muzejnieki bija nosaukuši piedāvāto programmu. “Lāčritenis”, velosipēds “Esi vesels!”, kas pagatavots no slimnīcas gultas gala, ērmritenis  “Ķengursitējs” un citi dīvainas konstrukcijas braucamie, ko paši frīkbaikeri sauc par kinētiskām skulptūrām, vēlāk bija pieejami liepājnieku apskatei un izmēģināšanai. Jāteic, ka uz ērmriteņiem labprāt sēdās ne vien bērni, bet arī pieaugušie. Bet mierīgākas  izklaides cienītāji tikmēr varēja izbaudīt folkloras kopas “Vilkači” dziedājumu, malkojot upeņu dzinumu tēju vai ēdot spinātu zupu restorāna “Oskars” Slow Food bufetē.

Iestājoties tumsai, muzeja dārzā tika iedegtas lāpas, bet priekšnesumus turpināja etnogrāfiskās kopas un sieviešu koris “Atbalss”, varēja noskatīties arī renesanses dejas un pusnaktī klausīties Liepājas literātu dzeju. Dažādu paaudžu apmeklētājus sapulcināja arī grupas “Astr`on`out” solistes Māras Holšteinas Upmanes un dziedātāja Goran Gora koncerts Liepājas Mākslas vidusskolas gaismas instalāciju fonā.

Liepājas muzeja direktore Dace Kārkla atzina, ka “Muzeju nakts” ir publikas iecienīts sarīkojums, ko muzeja publicitātes nolūkos arī Liepājā rīko jau vairākus gadus. Šogad tas nebūtu noticis bez nozīmīgā Valsts kultūrkapitāla fonda atbalsta un citiem labdariem, jo budžetā vairs nav nevienas sadaļas, kurā varētu atrast kādu lieku latu.

Anda Pūce,
“Kurzemes Vārds”

Liepājnieki varēja ērmriteņus ne tikai apskatīt, bet arī izmēģināt, kā ar tiem iespējams pabraukt.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz