Trešdiena, 24. aprīlis Nameda, Visvaldis, Ritvaldis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Muzeju nakts neparastākās pērles

Muzeju nakts neparastākās pērles
Foto: www.latvia.travel.lv
17.05.2018 11:39

liepajniekiem.lv

Tuvojoties Muzeju naktij, un meklējot sev interesantākos apskates objektus, var apmaldīties plašajā piedāvājumā. Ir vietas, kas savas durvis apmeklētājiem ver katru gadu, taču citas interesentu skatieniem būs jaunums.

Laikraksta “Kurzemes Vārds” sētā norisināsies Muzeju nakts tēmai “Šūpulis” atbilstošas aktivitātes. Arī laikraksts šogad svin savu 100.dzimšanas dienu, tāpēc iepazīstinās ar Latvijas valsts līdzgaitnieku – reģionālo laikrakstu “Kurzemes Vārds”. Laikraksta darbinieki parādīs un pastāstīs par to, kas svarīgs un interesants – kā ik vēlu vakaru vārdi pārtop burtos uz avīzes lapām, kādās balsīs skan tas, ko katru darba dienu var lasīt laikrakstā, kā arī ļaus kļūt par stāstītāju.

Kopīgi tiks veidoti stāsti no avīžu izgriezumiem, būs iespējams doties ekspress ekspedīcijā un laimēt balvas galvlauzī, kā arī iepazīties ar vēsturiskām publikācijām, smieklīgām kļūdām un iecienītās rubrikas ”Pa drāti vēstī lasītājs” pērlēm. 

Pērn Muzeju naktī vārtus vēra arī Liepājas Pētertirgus, kur pulcējās cilvēku rindas, lai tiktu apskatīt tirgus vietas, kas ikdienā apmeklētājiem ir slēgtas. Arī šogad starp mūzikas skaņām vēsturiskajā paviljonā “Skārnis”, būs iespējams aplūkot Pētertirgu no visām pusēm, dodoties ekskursijā, taču šogad pirmo reizi durvis vērs arī Policijas ēka Rakstvežu ielā, kurā būs iespēja ”pasēdēt” un apdomāties.

Savukārt viesnīca “Libava” apmeklētājus sagaidīs ar ievērojamu devu mākslas – būs apskatāmi Itālijas ceļojumā tapuši darbi, kas apkopoti izstādē ”Talantu šūpulis. Latvieši. Mīlestība. Itālijas palete.”, kas būs apskatāmi visa vakara garumā. Muzeju nakts apmeklētāji arī aicināti iepazīt vēsturiskās ēkas telpas, baudot gan muzikālos priekšnesumus LMMDV simfoniskā orķestra izpildījumā, gan Liepājas baleta un dejas studijas audzēkņu dejas. Tāpat būs skatāmi video materiāli par ēkas vēsturi un tās atdzimšanu pašreizējā veidolā.

Muzeju naktī ikvienam tiek dota iespēja arī paviesoties ”Austras istabā”. Interesentus sagaidīs Austrasbērni, kuri pastāstīs plašāk par izveidotās telpas mērķiem, veicamajiem uzdevumiem, gaidāmo kultūras programmu visa gada garumā, kā arī ar prieku uzklausot atmiņu stāstus un pieņemot glabāšanā dažādus materiālus par Austru Pumpuri – ikviens ir aicināts uzrakstīt savu atmiņu stāstu par mūsu Goda liepājnieci un aiznest to glabāšanai ”Austras istabā”, kā arī telpas veidotāji ļoti priecāsies arī par dažādām fotogrāfijām un citiem vēsturiskiem materiāliem. Apmeklētājus Austrasbērni priecēs ar muzikāliem priekšnesumiem, dejām, kā arī būs iespējams tikties ar dzejniekiem.

Taču kultūras nams “Wiktorija” šajā vakarā piedāvās ielūkoties vēsturiskos LPSR laika dokumentētos kino kadros, kā arī paša acīm vērot kinoprojektora analogu sagatavošanu filmai, kas mūsdienās šķiet sen jau aizmirsts. 

Taču “BB Wakepark” norisināsies brīvdabas kino nakts. Nesteidzīgā atmosfērā, svaigā gaisā, priežu ieskautā mežā, atlaižoties ērtos pufos un šūpuļtīklos, būs iespējams baudīt dažādas veikborda un sērfa īsfilmas, vienkārši vērot ugunskuru, kā arī relaksēties karstā pirtiņā un baļļā.

Viss piedāvājums pieejams Muzeju nakts programmā.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz