Pirmdiena, 29. aprīlis Raimonds, Laine, Vilnis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

“Muzeju nakts” notikumi Karostā

Sestdien, 13. maijā, no pulksten 19 līdz vieniem naktī starptautiskās akcijas ”Muzeju nakts” laikā īpašās gaismas noskaņās ietērpsies O. Kalpaka tilts. Turpat Liepājas SEZ pārvalde piedāvās iespēju noskatīties videofilmu ”Personas kods: Karostas kanāls”, kurā vēstures pētnieks Juris Raķis ļaus izzināt pilsētai nozīmīgo Karostas kanālu, informē Liepājas muzeja sabiedrisko attiecību speciāliste Rasa Zālīte.

“Muzeju nakts” notikumi Karostā
Foto: Publicitātes
11.05.2023 10:16

liepajniekiem.lv

Ikviens būs gaidīts Karostas ģimeņu atbalsta centrā ”Miera osta” uz kinētisko smilšu darbnīcu, bet kultūrvietā ”Atmodas dārzs” varēs aplūkot retro auto tematikā ”Auto. Retro. Disko”.

Līdzīgi kā pagājušajā gadā, arī šogad apmeklētājiem atvērts būs arī Liepājas Karostas ūdenstornis. Savukārt Karostas un Neatkarības kara muzejs Redanā būs ne tikai atvērts apmeklētajiem, bet arī aicinās uz Rustama Bagirova koncertporgrammu, ceļojošā cirka ”Beztemata” ēnu teātra radošajām darbnīcām, kā arī kopā ar muzeja apmeklētājiem izgatavos instalāciju ”KRĒSLS”.

Pirmo reizi ”Muzeju nakts” laikā apmeklētājus gaidīs Liepājas Valsts tehnikums, dodot iespēju apmeklēt muzeju, ielūkoties bijušajā bumbu patvertnē, kā arī noklausīties pagraba žurkas stāstu.

”Muzeju nakts” ietvaros radošas darbnīcas un ekskursijas piedāvās Zinātnes un izglītības inovāciju centrs (ZIIC). Aktivitātes notiks gan Autoru ielā 4/6, gan arī Dabas mājā, Zirgu salā 2.

Jau ziņots, ka Liepājas muzejs, Liepājas 17.-19. gs. interjera muzejs ”Hoijeres kundzes viesu nams” un muzeja sadarbības partneri liepājniekiem un pilsētas viesiem piedāvā piesātinātu un radošu Eiropas Muzeju nakts ”Dzīvo radoši!” programmu, kas būs saistoša gan ģimenēm ar bērniem, jauniešiem, gan arī pieaugušajiem.

Ieeja muzejos un dalība sadarbības partneru organizētajos pasākumos 13. maijā ir bez maksas.

Plašāka informācija par Liepājas ”Muzeju nakts” atrodama Facebook lapā.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz