Pirmdiena, 6. maijs Didzis, Gaidis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Mūzikas skola joprojām bez remonta

Mūzikas skola joprojām bez remonta
20.10.2011 15:00

Vairāk nekā 150 tūkstoši latu pietrūkst, lai varētu veikt nepieciešamos remontdarbus Emiļa Melngaiļa Liepājas Mūzikas vidusskolā, kura piedalās Klimata pārmaiņu finanšu instrumenta programmā, no kuras ēkas siltināšanas darbiem atvēlēti mazliet vairāk par 400 tūkstošiem.

“Piepildījies pēdējo divdesmit gadu sapnis,” šī gada sākumā ar prieku atzina skolas direktore Zita Karlsone, komentējot ziņu, ka janvārī parakstīts līgums par KPFI finansējuma saņemšanu energoefektivitātes projektu īstenošanai valsts un pašvaldību profesionālās izglītības iestāžu ēkās, starp kurām bija arī E. Melngaiļa Liepājas Mūzikas vidusskola.

Projekts paredzēja, ka skolā siltinās sienas, nomainīs logus un durvis, siltinās bēniņus, mainīs tekošo jumtu, remontēs fasādi, ierīkos jaunu apkures sistēmu, izmantojot alternatīvo enerģiju – siltumsūkņus. Tāpat bija plānots izbūvēt ventilācijas sistēmu un atjaunot elektroapgādi. Būvdarbus bija plānots beigt decembrī.

Pirmajā konkursā darbu veikšanai pieteicās viena firma, piedāvājot tos veikt par 530 553,37 latiem, nodokļus ieskaitot. Tas bija par aptuveni 100 tūkstošiem vairāk nekā projekta īstenošanai atvēlētie 411 525,27 lati, tāpēc konkursu finanšu līdzekļu nepietiekamības dēļ pārtrauca. Otrajā konkursā nepieteicās neviena firma.

“Tad pēc “Publisko iepirkumu likuma” jūnijā uzsākām sarunu procedūru ar Liepājas būvkompāniju “UPTK” un saņēmām provizorisko piedāvājumu par 546 628,84 latiem kopā ar nodokļiem, kas, kā redzams ir vēl lielāks, nekā pirmajā konkursā izteiktais piedāvājums,” skaidro Z. Karlsone.  

“Pārrunājām arī iespēju veikt izmaiņas tehniskajā projektā, lai samazinātu darbu apjomu un samazinātu izdevumus, tomēr tas nav iespējams, jo visas būvniecības aktivitātes ir savstarpēji saistītas un, kaut ko mainot, nevarēs sasniegt projekta galveno mērķi – oglekļa dioksīda emisijas samazinājumu 0,3539 kg CO2/Ls gadā,” skaidro direktore.

Ja projektu neizdosies realizēt, tad ministrijai nākamgad tik un tā jāatrod nauda, lai skolu sakārtotu. Jumts tek, logi no satrunēšanas krīt ārā, šeit gadiem nekas nopietns nav darīts, norāda direktore. Viņa atgādina, ka skola līdz šim ik gadu pati spējusi sev nopelnīt naudu, lai segtu ēkas uzturēšanas izmaksas, un Kultūras ministrijai bija jānodrošina tikai pedagogu algas, tomēr arī lielākiem remontdarbiem nekas nav ticis piešķirts. Notikusi tikai tāda lāpīšanās.

Anda Pūce,
“Kurzemes Vārds”

Egona Zīverta foto

“Skolas ēka ir ļoti sliktā stāvoklī. Viss beigsies ar to, ka mums aizliegs šeit strādāt,” norāda Emiļa Melngaiļa Liepājas Mūzikas vidusskolas direktore.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz