Piektdiena, 29. marts Agija, Aldonis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Mūziķi un mākslinieki iegūst kvalifikāciju

Mūziķi un mākslinieki iegūst kvalifikāciju
Foto: Ģirts Gertsons
14.06.2017 07:15

"Kurzemes Vārds"

Noslēgumam tuvojas pirmais mācību gads profesionālās kompetences centrā “Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskola”. Mūzikas izglītības programmām pēdējais kvalifikācijas eksāmens noritēja vakar, bet mākslas un dizaina izglītības programmu audzēkņi savus noslēguma darbus prezentēs šodien.

Vakar viegls lampu drudzis valdīja mūzikas skolas telpās Ausekļa ielā. Melngaiļa koncertzālē notika kvalifikācijas eksāmens diriģēšanā. To kārtoja Kristīne Šmiukše, kurai vispirms 15 minūšu garumā vērtēšanas komisijai bija jārāda darbs ar skolas mācību kori, bet pēcāk jādiriģē trīs dziesmas. Pēc eksāmena vērtēšanas komisijas priekšsēdētājs, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas kordiriģēšanas katedras docents Jānis Baltiņš vienīgi izteica nožēlu, ka uzstāšanās bijusi tikai viena, respektīvi, diriģēšanas programmu beidz tikai viena audzēkne.

Pēc eksāmena Kristīne Šmiukše vērtēja, ka viss izdevies labi, tikai darbā ar kori tomēr varējis būt labāk. “Es laikam esmu mierīga,” viņa atzina, vaicāta, vai pirms eksāmena bijusi uztraukta. Neliels uztraukums gan bijis, tikai pašā eksāmena sākumā. Varēja redzēt, ka vairāk par audzēkni bija uztraucies viņas skolotājs Andris Kontauts, kurš mācību kora rindās eksāmenā dziedāja. Kristīne smaidīja, ka skolotājs bieži vien esot uztraukts vairāk par viņu, taču, kad viņa ir pārāk mierīga, uzmundrina un “iedod asumu”. No skolotāja varot daudz mācīties. Vēlāk noskaidrojās, ka Kristīne eksāmenu nokārtojusi ļoti labi, bet priekšā vēl izšķiršanās, kur doties studēt. Skolotājs Andris Kontauts iesaka stāties Latvijas Mūzikas akadēmijā, bet Kristīne, kura pērn pabeigusi arī Liepājas Valsts 1. ģimnāziju, vēl nevar izšķirties starp Mūzikas akadēmiju un Kultūras akadēmiju. Lai ko arī izvēlētos, mūzika vienmēr būšot viņas dzīvē – Kristīne smaida.

Eksāmenus pagājušajā nedēļā un šonedēļ kārtoja arī pūšaminstrumentu spēles, sitaminstrumentu spēles, stīgu instrumentu/ģitāras spēles, taustiņinstrumentu spēles, vokālās mūzikas izglītības programmu audzēkņi. Bet pirmie absolventi šogad būs vienai no jaunākajām mūzikas vidusskolas izglītības programmām “Populārā un džeza mūzika”. Kopumā šogad mūzikas vidusskolu pabeigs 13 audzēkņi, bet pērn tai bija tikai viens absolvents.

Kvalifikācijas eksāmens diriģēšanā vakar bija pēdējais mūzikas izglītības programmās, bet šodien jau no pulksten 11 “Lielajā dzintarā” savus kvalifikācijas darbus, kuru šā gada tēma ir “Nospiedums”, vērtētāju komisijai prezentēs mākslas un dizaina izglītības programmu 41 audzēknis. Multimediju dizaina programmas jaunieši demonstrēs dokumentālas īsfilmas, spēlfilmas, web mājaslapu dizainus un animācijas īsfilmu “Pēc 1000 gadiem”. Reklāmas dizaina audzēkņi prezentēs grafiskā dizaina identitāti longborda dēļu un inventāra tirdzniecības zīmolam “RIPO”, ilustrāciju sērijas, video filmas, mūzikas video un vides mākslas instalāciju “Tāda ir kārtība”. Arhitektūras un interjera dizaina programmu beidzēji prezentēs projektus un 3D vizualizācijas Liepājas Centra sākumskolas jaunbūves un esošās ēkas pārplānošanai. Bet materiāldizaina programmu beidzēji prezentēs savus kvalifikācijas darbus – apavus ar unikālu kartona zoli, vāzes, kas ar skaņas vibrāciju ieguvušas savu neatkārtojamo formu, funkcionālu palīgierīci bērniem ar kustību traucējumiem u.c. Bet pulksten 17 modes skatē apģērbu dizaina programmas audzēkņi prezentēs jaunās tērpu kolekcijas, par vizuālo tēlu rūpēsies vizuālā tēla stilistu programmas audzēkņi.

Bet jau nākamnedēļ gaidāms Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskolas pirmais izlaidums. Tas notiks 22. jūnijā koncertzālē “Lielais dzintars”.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz