Svētdiena, 19. maijs Sibilla, Teika, Lita
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Nacionālās identitātes meklējumi literatūrā

Nacionālās identitātes meklējumi literatūrā
07.03.2011 07:29

Atslēgvārdi

Liepājas Universitātes Humanitāro un mākslas zinātņu fakultāte, Kurzemes Humanitārais institūts un Latvijas Universitātes Literatūras, folkloras un mākslas institūts rīkoja Liepājas 17. starptautisko zinātnisko konferenci “Aktuālas problēmas literatūras zinātnē: nacionālās identitātes meklējumi Baltijas literatūrā un kultūrā: stabilais, mainīgais un zaudētais”. 

Atklāšanā notika rakstu krājuma “Aktuālas problēmas literatūras zinātnē” jaunā laidiena atvēršana. Šā gada konferences tēma bija “Nacionālās identitātes meklējumi Baltijas literatūrā un kultūrā: stabilais, mainīgais un zaudētais”, kas saistās ar nacionālās identitātes jautājumu īpašo aktualizēšanos globalizētajā pasaulē. Nacionālās identitātes problemātika caurvija referātu lielāko daļu abās konferences dienās. Konferences pirmās dienas nobeigumā noritēja tradicionālie Kūrmājas literārie lasījumi, kuros piedalījās Latvijā pazīstamie literāti Nora Ikstena, Inga Žolude, Egīls Venters, Kārlis Vērdiņš. Literatūrzinātnes konferencē piedalījās apmēram 60 referentu no Latvijas un ārzemēm, arī nozaru vadošie zinātnieki, kā arī jaunie, perspektīvie pētnieki.

“Kurzemes Vārds”

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz