Piektdiena, 29. marts Agija, Aldonis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Nākošnedēļ sāksies Arhitektūras dienas

Nākošnedēļ sāksies Arhitektūras dienas
30.09.2010 11:21

No 4. līdz 31. oktobrim Liepājā jau piekto gadu notiks Arhitektūras dienas.

Pilsētas tirdzniecības centros tiks atklātas izstādes, tiks organizētas tikšanās ar bērniem un jauniešiem, kā topošajiem arhitektiem, būvniekiem un būvju pasūtītājiem, kā arī Rīgas Tehniskās universitātes Liepājas filiāles telpās notiks bezmaksas seminārs, kurā ar saviem lasījumiem uzstāsies tādi nozares speciālisti, kā Andris Biedriņš, Uļjana Gintnere, Jānis Krastiņš, Uģis Kaugurs, Jānis Lejnieks un Imants Lancmanis.

Šogad Liepājas pilsētas Būvvalde, kas tradicionāli ir Arhitektūras dienu pasākumu rīkotāja Liepājā, sadarbībā ar Liepājas Kultūras pārvaldi un ar Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstu ir sagatavojusi plašu pasākumu klāstu.

Jau 4. oktobrī pulksten 18:00 ikviens interesents ir aicināts uz Liepājas Olimpisko centru, kur tiks atklāta Latvijas arhitektu savienības 2009.gada labāko arhitektūras darbu skates izstāde.

11. oktobrī Liepājas pilsētas domes ēkā tiks atklāta reālai būvniecībai gatavo, Būvvaldē akceptēto Liepājas jaunbūvju, ēku rekonstrukcijas un teritoriju labiekārtojumu projektu izstāde, kā arī jaunāko realizēto projektu izstāde. Savukārt pulksten 18:00 tirdzniecības centrā ”Baata” tiks atklāta arhitektūras skiču izstāde.

14. oktobrī Liepājas pilsētas domes lielajā zālē notiks ikgadējais informatīvais pasākums Liepājas un tuvākās apkārtnes vecāko klašu skolēniem par arhitektūras un būvniecības specialitātēm, praktisko darbu un studiju iespējām. Pasākums tiek organizēts sadarbībā ar RTU Arhitektūras un pilsētplānošanas fakultāti, Rīgas Celtniecības koledžu, Latvijas Lauksaimniecības universitāti, biroja ”MARK” arhitektiem. Tirdzniecības centrā ”Kurzeme” tiks atklāta RTU audzēkņu diplomdarbu izstāde, bet pulksten 16:00 atvērto durvju dienas arhitekta Ulda Pīlēna birojā.

Plānojot šī gada Arhitektūras dienas pasākumus Liepājā, ievērota arī lielā pilsētas iedzīvotāju un speciālistu interese par Paula Maksa Berči laiku un darbību. Tāpēc 15. oktobrī tradicionālo pasākumu klāstu papildinās lasījumi ”Pilsētas laiks”, kuri plānoti, lai uzsvērtu laikmeta saimnieciskās, politiskās un sociālās dzīves nozīmi attiecīgā laikmeta pilsētvides un arhitektūras attīstībā Liepājā.

Savukārt 15. oktobrī pulksten 18:00 tirdzniecības centrā ”XL SALA” tiks atklāta foto izstāde ”Mans laiks, mana pilsēta”. Tie būs Liepājas reģiona tūrisma informācijas biroja organizētā ikgadējā fotokonkursa darbi. Notiks arī darbu apbalvošana.

Plašāka programma par Pasaules Arhitektūras dienu norisi Liepājā atrodama mājas lapā: www.liepajaskultura.lv.

Krista Kalnarāja,
LPPI “Kultūras pārvalde”
Attīstības projektu vadītāja

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz