Ceturtdiena, 25. aprīlis Līksma, Bārbala
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

“Namīnā” svinēs Lielo dienu

“Namīnā” svinēs Lielo dienu
19.03.2010 07:00

Atslēgvārdi

Svētdien pulksten 12 folkloras centrā “Namīns”, Bāriņu ielā, tiks svinēti pavasara saulgrieži jeb Lielā diena. To kopā ar Lejaskurzemes folkloras kopām un ikvienu interesentu, kam tuvas latviešu tautas tradīcijas, ieskandinās folkloras kopa “Atštaukas”.

Piedaloties folkloras kopām “Vēlava”, “Saknes”, “Baļķi” un “Atštaukas”, “Namīnā” tiks iedziedāta Lielā diena, bērni varēs šūpoties, mācīties latviešu tautasdziesmas un iet rotaļās. Neiztrūks arī šūpošanās, olu ripināšana. “Ola ir saules simbols, ko jau no seniem laikiem uzskatījuši par stiprinājumu un maģisku līdzekli dzīvībai un auglībai,” saka “Atštauku” vadītāja Ināra Kalnarāja. Viņa pastāsta, ka folkloras centrā “Namīns” notiks jaunrades darbnīcas, kurās ikviens interesents varēs krāsot olas un piedalīties olu sišanas sacensībās. Savukārt kustīgākie liepājnieki varēs izmēģināt spēkus īstos latvju dančos. Danču soļus līdzēs apgūt folkloras kopa “Baļķi”, kas “Namīnā” regulāri rīko danču vakarus, pulcējot daudz interesentu.

I. Kalnarāja piebilst, ka tradicionālo svētku svinēšana un jaunrades darbnīcas folkloras centrā “Namīns” jau sesto gadu notiek par Valsts kultūrkapitāla fonda projektu konkursos piesaistīto finansējumu un par līdzekļiem, kas piesaistīti no Liepājas pašvaldības NVO un Kultūras pārvaldes organizētajiem projektu konkursiem.

Anda Pūce,
“Kurzemes Vārds”

Publicitātes foto

Pērn pavasari “Namīnā” ieskandināja arī vienmēr azartiskā Rucavas kapela “Paurupīte”.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz