Pirmdiena, 6. maijs Didzis, Gaidis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Nedēļas nogalē notiks Starptautisks ielu teātru festivāls

Nedēļas nogalē notiks Starptautisks ielu teātru festivāls
09.07.2008 12:40

Atslēgvārdi

Liepāju dēvē par vēju, mūzikas un daudzu festivālu pilsētu. To sajutām pagājušajā nedēļā, kad ”Fontaine Festival” skaņas rībināja naksnīgo pilsētu un
rallija ”Kurzeme” motori rūca un dūmi kūpēja. Šīs nedēļas nogalē liepājniekiem tiek piedāvāts vēl viens festivāls – piektdienas vakarā pl.21.00 Rožu laukumā un sestdien no 12.00. promenādē – starptautisks Ielu teātru festivāls – ”Zeme, Debess, Jūra”. Apmeklējot festivālu, skatītājam nav īpaši jāgatavojas un nav jātērē ģimenes budžets, lai redzētu augstas klases māksliniekus, jo pasākums risinās uz ielas un ir bez maksas. Tieši tāpēc tas ir visdemokrātiskākais mākslas veids.

Līdzdalību ir pieteikuši 14 kolektīvi no Vācijas, Itālijas, Lietuvas un Latvijas. Viesi un pašmāju mākslinieki demonstrēs savu prasmi kostīmizrādēs, dejās, kā arī cirka elementos – klaunādē, pantomīmā, žonglēšanā, faķīr spējās, akrobātikā, virves staigāšanā. Būs uguns dejas naktī, kustību rotaļas, masku un leļļu veidošana, kā arī tirdziņš, pārsteigumi un muzicēšana. Otrā diena ir iecerēta, kā pilsētas Jūras svētku papildinājums ar festivāla ”Zeme, Debess, Jūra” priekšnesumiem un mākslas plenēra ”Liepājas marīna`08 ” noslēgums.

Nicola Baumere – ar skatuves vārdu Lucy Lou 

Nicola Baumere – ar skatuves vārdu Lucy Lou miksē savos komiskajos priekšnesumos dažādus cirka un skatuves mākslas elementus: žonglēšanu, dejošanu, maģiju, akrobātiku un klaunādi. Viņas veidotās pantomīmas ir bez teksta un vārdiem, bet tomēr runājošas un smieklīgas. Māksliniece kā partnerus izmanto mūziku un skatītājus.

Profesionālo cirka un deju meistarību ieguvusi skolās Vācijā, bet teātra improvizāciju un aktiera mākslu Beļģijā.

Savu profesionālo darbību Lucy Lou sāka 2001. gadā tādās valstīs, kā Austrālijā, Jaunzēlandē, ASV un turpina priecēt skatītājus visā pasaulē.

Martins Dronsfilds – ”Kammans”(Vācija) 

Martins Dronsfilds ar skatuves vārdu ”Kammanns” ir Vācijā dzīvojošs amerikānis. Viņš ir attīstījis ielu teātru mākslu, kļūdams par šī mākslas veida pionieri Vācijā. Divdesmit gadu garumā Kammanns ir iekarojis skatītājus, ar savām augstajām darba spējām un komiskā aktiera talantu, vairāk nekā trīsdesmit dažādās valstīs. Viņa viesizrāžu ģeogrāfija aptver Franciju, Austriju, Zviedriju, Skotiju, Spāniju, Beļģiju, Itāliju, Slovēniju, Ungāriju, ASV, Kanādu, Maroku, Dienvidāfriku, Austrāliju, Japānu u.t.t., tātad varam teikt gandrīz vai visu pasauli. Kammanns runā vairākās valodās, tā kļūdams demokrātisks, saprotams un pievilcīgs visiem. Īpaša darbības iezīme ir savstarpējā mijiedarbība ar skatītāju – skatītājs tiek iesaistīts tēlotā personāža priekos un bēdās. Martins ir unikāls komiķis, žonglētājs uz riteņa. Viņa priekšnesumi vienmēr ir meistarīgi un efektīgi. Viņš ne tikai žonglē uz divriteņa dažādus priekšmetus, bet arī vēl runā pārsteidzoši viegli un aizraujoši vācu dzejnieka Gernharta dzejoļus. Publika sajūsmā aiztur elpu un apbrīno viņa veiklību. Viņu novērtējuši arī profesionāļi Austrijas festivālā, piešķirot augstākās A pakāpes titulu – ”Labākais komiķis”. 

Gregors Volnijs (Vācija) 

Gregors Volnijs – mīms, komiķis, gandrīz vai visu varošs, no Berlīnes. Uzkāpj uz apaļas metāla bļodiņas, uz kuras vēl neviens cilvēks nekad nav uzdrošinājies kāpt. Bet viņš ne tikai noturas uz tās, bet vēl žonglē un smīdina publiku! Viņa rokās collmērs pārvēršas savvaļas dzīvniekos un tauriņos. Tas ne vienā vien izraisa sajūsmu un izbrīnu. Gregors Volnijs to visu veic ātri, labi un profesionāli.

Uz festivālu Liepājā mākslinieks ir atvedis savu izrādi ”Vīrs ar mērlenti”. Viņa izrāde ir komēdija, bez vārdiem, ikvienam saprotama.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz