Ceturtdiena, 28. marts Ginta, Gunda, Gunta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Nevar sagaidīt Jūrniecības muzeju

Nevar sagaidīt Jūrniecības muzeju
13.07.2011 15:00

Atslēgvārdi

Liepājas muzeja iekārtoto ekspresizstādi “Jūrā eimu, jūrā teku…” par jūrniecību un zvejniecību Lejaskurzemē, ko atklāja tieši Jūras svētkos promenādes spīķerī, Vecajā ostmalā 55, ir apskatījuši vairāk nekā 2000 cilvēku. “Uz tādu liepājnieku atsaucību nebijām cerējuši,” saka muzeja galvenā speciāliste Kristīne Skrīvere.

Izstādes atklāšanas dienā jau apmeklētāju bijis krietni pāri tūkstotim. “Precīzi neesam skaitījuši, bet cilvēku plūsma bija tāda, kāda parasti ir Muzeju naktī,” raksturo Kristīne. Viņa stāsta, ka vairāki simti liepājnieki bijuši izstādē arī nākamajā dienā, tāpat vēl joprojām turpina nākt apmeklētāji, izmantojot izdevību, ka izstāde ir atvērta katru dienu līdz pat pulksten septiņiem vakarā un pieejama bez maksas. “Ik dienas pulksten 15 piedāvājam arī ekskursiju par simbolisku maksu,” stāsta K. Skrīvere. Daudzi rosinājuši, ka šāda ekspozīcija promenādē jāsaglabā pastāvīgi. “Ļoti daudz runājamies par Jūrniecības muzeja nepieciešamību, cilvēki prasa, cik tālu šis projekts ir, kad tas varētu tikt īstenots,” turpina muzeja speciāliste. Viņa ir gandarīta, ka daudzi interesenti piedāvā uzdāvināt muzejam vēl jaunus eksponātus.

Pašlaik interese par ekspozīciju ir tik liela, ka Liepājas muzejs meklē iespēju, lai izstādes darba laiku, kas bija paredzēts līdz 24. jūlijam, vēl pagarinātu.

Ļoti pozitīvi gan liepājnieki, gan viesi atsaucas arī par īpašajiem piedāvājumiem mazajiem apmeklētājiem. Bērni var iemēģināt roku makšķerēšanā, rāpties pa virvi, nofotografēties pie īsta kuģa stūresrata vai oriģinālos jūras zvejnieku tērpos, iemācīties siet dažādus jūrnieku mezglus un salocīt papīra kuģīšus. Tāpat visus aicina atstāt savu simbolisko vēstuli pudelē – novēlējumu nākamajām paaudzēm. Gan veci, gan jauni ar interesi iepazīst Lejaskurzemes reģionam raksturīgos ezera un jūras zvejas rīkus, vienkoka laivu, glābšanas plostu, dažādus vējlukturus, kuģu modeļus, zvejnieka istabas iekārtojumu un daudzus citus priekšmetus, ko daudz fotografē.

Anda Pūce,
“Kurzemes Vārds”

Egona Zīverta foto

Zivju makšķerēšana ir viena no aktivitātēm, ko rotaļu zvejniekciemā var izmēģināt ikviens jaunais izstādes apmeklētājs.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz