Piektdiena, 29. marts Agija, Aldonis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Norisināsies Korejas filmu festivāls

Norisināsies Korejas filmu festivāls
Foto: Publicitātes
14.11.2018 12:05

liepajniekiem.lv

Atslēgvārdi

No 22. līdz 23. novembrim Liepājā pirmo reizi norisināsies Korejas filmu festivāls, kura laikā tiks izrādītas trīs filmas, informē Korejas vēstniecības misijas vadītāja padomnieks Didzis Stāvausis.

Festivāla pirmajā dienā pulksten 18.30 tiks izrādīta Hana Džērima 2013. gadā uzņemtā filma ”Izlasīt sejā”, kurā būs iespējams iepazīt tuvāk Austrumu kultūrās populāro cilvēka personības, emocionālā stāvokļa un ieradumu noteikšanas metodi, raugoties personas sejas vaibstos. Filmas skatītāji tiks pārcelti ne tikai telpā, bet arī laikā, lai izbaudītu Džosonas karalistes tērpu un arhitektūras krāšņumu, kā arī sekotu līdzi aizraujošai cīņai par ietekmi un intrigām karaliskajā galmā. Filmas skatītāji ir aicināti ierasties jau pulksten 18, lai kopā ar Korejas Republikas vēstniecības Latvijas Republikā vadītāju Songdžinu Hanu atzīmētu festivāla atklāšanu.

Festivāla otrajā dienā, 23. novembrī, tiks demonstrētas divas filmas. Pulksten 16 kino baudītāji aicināti iepazīt trīs populārus korejiešu īsstāstus, kas iedzīvināti animācijas filmā ”Ceļš, ko par dzīvi sauc”. Šo stāstu autori ir Korejā populārie rakstnieki Kims Judžons, Lī Kjosoks un Kjuns Džingons. Animācijas filma veidota trijās daļās: ”Griķu zieds” ir stāsts par sešdesmitgadnieku atmiņām, ”Laimīgā diena” ir par briesmīgajām četrdesmitgadnieku skumjām, bet ”Pavasaris” – par divdesmitgadnieku jaunības romantiku. Animācijas filma uzrunās ne tikai gados jaunāko auditoriju, bet arī viņu pieaugušos dažāda vecuma radus un draugus.

Savukārt festivāla noslēgumā pulksten 18 tiks izrādīta Songhuna Kima filma ”Grūta diena”, ko visvairāk izbaudīs spriedzes un detektīvkino cienītāji. Filmas pamatā ir stāsts par slepkavību izmeklētāju Gansū, kurš, braucot atpakaļ no savas mātes bērēm, nobrauc kādu cilvēku un, izmisuma mākts, mirušo iemet zārkā pie savas mātes. Tas šķiet kā perfekti pastrādāts noziegums, taču izmeklētāja Gansū kolēģis, kurš ir norīkots strādāt ar šo lietu, pamazām sāk tuvoties patiesības atklāšanai…

Visas filmas tiks demonstrētas kinoteātra ”Cinamon Liepāja Balle” Mazajā zālē korejiešu valodā ar subtitriem angļu valodā. Ieeja uz filmu seansiem ir bez maksas.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz