Trešdiena, 1. maijs Ziedonis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Nosapņoti otas triepieni

Nosapņoti otas triepieni
12.01.2012 07:10

Atslēgvārdi

Māksliniece Gunta Krastiņa katru dienu ir savā darbnīcā. Viņa dzidri iesmejas, stāstot, kā savulaik brīnījusies par mākslas zinātnieces Intas Burānes teikto, ka amatieris var gleznot savam priekam un strādāt tikai tad, kad patīk, bet profesionālim jāglezno katru dienu.

Tāpēc arī esot vajadzīgas izstādes, kas motivē darboties un radīt, un dod iespēju arī sabiedrībai atrādīt paveikto. Un mēs ar fotogrāfu esam vieni no retajiem, kam atvērtas Guntas darbnīcas durvis mākslas tapšanas procesa laikā. “Ar abiem bērniem dažkārt padalos, jo ar viņiem man ir īpašs kontakts, bet vispār man nepatīk kādam rādīt nepabeigtas gleznas,” viņa stāsta. Starp galarezultātu vērtētājiem, protams, ir arī vīrs Ivars, bet viņam dažkārt liekoties, ka sievas bildes ir pārāk drūmas. Tomēr gan mājās, gan darbā viņš labprāt lūkojas uz Guntas gleznām un visādi citādi ir viņas lielākais atbalsts mākslas radīšanas procesā un arī izstāžu iekārtošanā. 

Gunta ir ventspilniece, kura līdzi vīram uz Liepāju pārcēlusies tikai pirms dažiem gadiem, turklāt viņai licies, ka šis solis nes vienus vienīgus zaudējumus, taču nu māksliniece patiesi iemīlējusi mūsu pilsētu. Ieguvusi trešo augstāko izglītību, nu jau visai regulāri viņa piedalās arī mākslas izstādēs Liepājā, lai gan joprojām lielākoties izstāda savus darbus citviet. Pērnvasar uz Ventspili aizvedusi arī savu kolēģu darbus, un tapis interesants kopprojekts, par kuru ieinteresējušies izstāžu organizatori citās pilsētās. Liepājnieku kopizstāde izlikta arī Kuldīgā, Alūksnē un nu atceļā viesosies arī Olainē. Neko citu kā izdevumus šis projekts nedodot, bet Guntai vienkārši jūt, ka tas jādara, ja jau nes prieku cilvēkiem. “Ar tiem, kas vēlēsies, turpināsim līdzīgā veidā strādāt arī uz priekšu,” viņa saka.

Tagad Guntas aktualitāte ir gatavošanās izstādei, kas vasaras vidū būs iekārtota galerijā “Promenade”, un māksliniece savos darbos turpina pērn iesākto “Indigo” tēmu, kas ir arī viņas pēdējās personālizstādes nosaukums.

Egona Zīverta foto

Dažkārt es ieraugu gleznas vīziju pusmiegā, bet dažkārt, atnākot uz darbnīcu, vienkārši apsēžos pie audekla un domās vaicāju: “Ko lai es tagad daru?” Un man pēkšņi kļūst skaidrs, ko gleznošu
.

Plašāk lasiet laikraksta “Kurzemes Vārds” 12. janvāra pielikumā “Auto”.
#kvards-20120112-01#

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz