Piektdiena, 29. marts Agija, Aldonis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Noskaidroti “Kilograms kultūras 2022” ziemas balsojuma uzvarētāji un atklāts fināla balsojums

Noskaidroti sabiedrisko mediju gada balvas kultūrā “Kilograms kultūras 2022” ziemas balsojuma uzvarētāji un atklāts fināla balsojums, aģentūru LETA informēja Latvijas Televīzijas (LTV) pārstāvji.

Noskaidroti “Kilograms kultūras 2022” ziemas balsojuma uzvarētāji un atklāts fināla balsojums
Kategorijā "Vizuālā māksla" balsošana norit arī par Liepājas Karostas ūdenstorņa atvērto mākslinieku darbnīcu. (Foto: Publicitātes)
23.01.2023 12:36

LETA

Par finālistiem līdz 1. februāra pulksten 23.59 iespējams balsot vietnē “Lsm.lv”. Apbalvojuma ieguvējus izziņos svinīgajā ceremonijā 17. februārī.

Fināla balsojumā kategorijā “Mūzika” piedalās Jāņa Kalniņa opera “Hamlets”, dūdu un bungu grupas “Auļi” Jāņu programma Valmiermuižas etnomūzikas festivālā 18. jūnijā Valmiermuižas parkā, kā arī Liepājas Simfoniskā orķestra sezonas atklāšanas koncerts 17. septembrī koncertzālē “Lielais dzintars”.

Kategorijā “Kino” iespējams balsot par animācijas filmu “Čuči, čuči”, daudzsēriju mākslas filmu “Krimināllieta iesācējam” un spēlfilmu “Janvāris”.

Kategorijā “Teātris” izvirzīta režisora Lukaša Tvarovska izrāde “Rotkho”, Liepājas teātra izrāde “Grimmi”, kuras režisors ir Elmārs Seņkovs, kā arī režisora Alvja Hermaņa režisētā izrāde Jaunajā Rīgas teātrī “Žižeks. Pītersons. Gadsimta duelis”.

Kategorijā “Vizuālā māksla” balsošana norit par Andas Munkevicas personālizstādi “Pārmijas”, Liepājas Karostas ūdenstorņa atvērto mākslinieku darbnīcu un Paula Jaunzema personālizstādi “Viss ir akmenī III”.

Tikmēr kategorijā “Literatūra” sacenšas Osvalda Zebra romāns “Mežakaija”, Arno Jundzes romāns “Es nemiršu nekad” un Ievas Strukas monogrāfija par Anšlavu Eglīti “Par skaisto un aplamo dzīvi”.

Kategorijā “Popkultūra” balsot iespējams par dziesmu un videoklipu “Resistance” Ukrainas atbalstam, koncertuzvedumu “Ziedonis. Lācis. Vīrieši” un apvienības “Vintāža” albumu “Atmiņu lāse. Latviešu estrādes piezīmes”.

Savukārt kategorijā “Starts” fināla balsojumam izvirzīta dziedātāja Paula Saija par koncertprogrammu “Pauls un Paula – jauns vārds” un 3. vietu konkursā “Riga Jazz Stage 2022”, Nacionālās Mākslu vidusskolas Rīgas Doma kora skolas mūziklu nodaļas audzēkņi par Kārļa Lāča mūzikla “Pūt, vējiņi” iestudējumu un pianists Matīss Žilinskis par albumu “Jazz Trio – Childhood Memories”.

Kategorijā “Mantojums” balsot iespējams par Liepājas 17.-19.gadsimta interjera muzeju “Hoijeres kundzes viesu nams”, atjaunoto Āgenskalna tirgu un Latvijas Bankas simtgades izstādi “Vērtību zīmes”.

Kategorijā “Pārsteigums” fināla balsojumam nodots plakāts ar Vladimira Putina attēlojumu uz žurnāla “IR” vāka un pretī Krievijas vēstniecībai, koncertuzvedums “Dziesma dejo, deja skan” 5. un 6.augustā Mežaparka Lielajā estrādē, kā arī spēlfilma “Upurga”.

Tikmēr kategorijā “Notikums” balsot iespējams par koncertu “Ukrainas brīvībai” 25.februārī pie Kongresu nama, izstādi un monogrāfiju “Purvītis” un izstādi “Imanta Lancmaņa māksla”.

Balsot iespējams vienu reizi dienā, autorizējoties ar savu e-pastu vai sociālo mediju profilu.

Kā norāda LTV, “Kilograms kultūras” žūrijā darbojas LTV Kultūras raidījumu redakcijas vadītāja Ieva Rozentāle, žurnālistes Lilita Eglīte, Anete Ašmane, Daira Āboliņa un Henrieta Verhoustinska, LTV raidījuma “Kultūrdeva” producents un mūzikas žurnālists Kaspars Zaviļeiskis, Latvijas Radio “Klasika” direktore Gunda Vaivode un žurnālisti Orests Silabriedis, Liene Jakovļeva, kā arī Latvijas Radio žurnālists Toms Treibergs un portāla “Lsm.lv” kultūras sadaļas redaktore Laila Burāne.

“Kilograms kultūras 2022” laureātiem naudas balvu nodrošina Nākotnes Atbalsta fonds.

“Kilograms kultūras” ir sabiedrisko mediju apbalvojums kultūras jomā, kas apliecina sabiedrisko mediju aktīvu līdzdarbību Latvijas kultūras dzīves procesos. Balvu piešķir LTV, Latvijas Radio un Latvijas sabiedrisko mediju portāls “Lsm.lv”. Tradīcija aizsākta 2012. gadā, kad balvas tika pasniegtas par spilgtākajiem 2011. gada kultūras notikumiem.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz