Sestdiena, 20. aprīlis Mirta, Ziedīte
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Notiks festivāla ”Open Liepāja” ieskaņas koncerts

Notiks festivāla ”Open Liepāja” ieskaņas koncerts
Foto: Publicitātes
06.10.2017 10:32

liepajniekiem.lv

26. novembrī pulksten 16 Liepājas koncertzālē ”Lielais Dzintars” notiks nākamgad gaidāmā festivāla ”Open Liepāja” ieskaņas koncerts, kurā uzstāsies etnodžeza grupa no Gruzijas ”IRIAO”, portālu informēja festivāla mediju centra vadītājs Edgars Džiguns.

Grupa ”IRIAO” izkopusi savu, unikālu mūzikas stilu, kurā eleganti tiek apvienotas džeza harmonijas un gruzīnu tradicionālās mūzikas polifoniskie dziedājumi. Grupa dibināta 2013. gadā Gruzijas galvaspilsētā Tbilisi un tās nosaukums aizgūts no frāzes ”Iriao-uruao”, kas raksturīga tradicionālam un plaši izplatītam gruzīnu dziedāšanas (jodelēšanas) stilam ”krimančuli”.

Pateicoties pieredzei un plašajām zināšanām par gruzīnu tautas mūziku un džezu, grupas vadītājs Dāvids Malaconija tiek uzskatīts par vienu no pirmajiem gruzīnu komponistiem, kurš savās kompozīcijās apvieno šos divus žanrus. Viņš komponējis mūziku neskaitāmiem teātra uzvedumiem, filmām un izpildītājiem gan Gruzijā, gan Vācijā, tostarp arī leģendārajai gruzīnu grupai ADIO. 2013. gadā, kolēģu mudināts, komponists izveidoja etnodžeza grupu IRIAO. Tās īpašais repertuārs balstās gruzīnu tautas un džeza mūzikas sintēzē, tomēr grupas dalībnieki uzsver, ka viņu mērķis nav modernizēt unikālos gruzīnu polifoniskos dziedājumus, kas iekļauti UNESCO nemateriālajā kultūras mantojuma sarakstā, bet gan piesātināt un izdaiļot tos ar džeza elementiem. Šo sintēzi unikālu dara grupas līdera pieredze un cieņa pret tautas un džeza mūziku, kā arī grupas dalībnieku profesionālais izpildījums un mīlestība pret savu darbu.

Koncertu organizē biedrība ”World Culture Society”, kas ir unikāls kultūras projekts, bezpeļņas organizācija un vienlaikus atgādinājums par to, ka cilvēkiem ir daudz vairāk iemeslu būt saliedētiem. Kultūra ir visas pasaules valoda. Organizācijas mērķi ir kultūrdialoga veicināšana, kas ir brīvs no politiskajām klišejām un stereotipiem, kultūrvēsturiskās informācijas aprites veicināšana, kā arī nepārtraukti sadarbības un izteiksmes meklējumi radošās vides ietvaros.

Biļetes par 1 eiro nopērkamas ”Biļešu paradīzes” kasēs visā Latvijā, kā arī internetā – www.bilesuparadize.lv. Naudu no biļešu tirdzniecības biedrība ”World Culture Society” tradicionāli veltīs labdarības mērķiem, līdzīgi kā tas notika aprīlī, kad ienākumi no biedrības rīkotā UNESCO Miera mākslinieces, pianistes Elisso Bolkvadzes koncerta tika ziedoti Liepājas mūzikas skolas zēnu kora vajadzībām.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz