Piektdiena, 17. maijs Umberts, Herberts, Dailis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Notiks festivāls “Latvju bērni danci veda”

Notiks festivāls “Latvju bērni danci veda”
21.05.2013 11:55

liepajniekiem.lv

Atslēgvārdi

1.jūnijā Liepājā pulcēsies vairāk nekā 3000 dejotāji no Latvijas pilsētām un novadiem skolu tautas deju kolektīvu festivālā – lielkoncertā “Latvju bērni danci veda”, informē Liepājas pilsētas Izglītības pārvaldes sabiedrisko attiecību speciāliste Gunta Jākobsone. Ikviens aicināts par brīvu apmeklēt šo skaisto bērnu pasākumu, kas būs īsti svētki ģimenēm Starptautiskajā bērnu aizsardzības dienā.

Latvijas bērni šos svētkus ļoti gaida – daudziem, kuri nepiedalās skolēnu Dziesmu un deju svētkos, tā ir iespēja uzstāties tik lielā pasākumā, iepazīt Liepāju, redzēt jūru, norāda G.Jākobsone. Liepājas pašvaldība un Bērnu un jaunatnes centra speciālisti ieguldījuši lielu darbu, lai pasākums izdotos.

Festivāls notiks Jūrmalas parkā un stadionā, bet dejotāji uzstāsies arī pilsētā – no pulksten  12 līdz 15.30  notiks koncerti Rožu laukumā, Pētertirgū.

Pulksten 16 sāksies lielais svētku gājiens, kurš virzīsies no Kuršu ielas pa Peldu ielu līdz ”Daugavas” stadiona rezerves laukumam.

Svētku gājiena laikā satiksmei būs slēgta Kuršu iela no Peldu līdz Siena ielai (no plkst. 12.00-17.00), Rožu iela no Kuršu ielas līdz Krišjāņa Valdemāra ielai (no plkst. 14.00-16.00).

Lielkoncerts ”Pilsētā, kurā piedzimst vējš” sāksies plkst. 17.00 ”Daugavas stadionā”, un tajā daudzkrāsainus deju rakstus izdejos septiņu apvienoto Latvijas novadu dejotāji.

Savukārt parkā pie bērnu rotaļu laukuma no 11.00 līdz 15.00 uz lielās skatuves notiks Bērnu un jaunatnes centra pulciņu dalībnieku koncerts. Tas sāksies ar rotaļu rītu  mazajiem, kuru vadīs folkloras grupa ”Ķocis”. Uzstāsies vokālās grupas, būs iespēja noskatīties fragmentus no mūzikla ”Sārtais ziediņš”, jaunākās modes kolekcijas, leļļu teātri, noslēgumā uzstāsies BJC vokāli instrumentālās grupas, arī Latvijas mēroga laureāti Tomasa Kleina vadībā. Svētku dalībnieki un apmeklētāji varēs piedalīties BJC rīkotajās radošajās darbnīcās, iepazīties ar pulciņu piedāvājumu un pedagogu vadībā izgatavot visdažādākās lietas – no lellītēm un zīmodziņiem līdz buru laivām. Darbosies arī fotostudija ar grimētājiem un ģērbējiem, makšķerēšanas skola, BMX, skeitborda laukums, uzstāsies moto sportisti, ielu vingrotāji utt.

1. jūnijā par godu Starptautiskajai bērnu aizsardzības dienai visiem bērniem pilsētas sabiedriskais transports – autobusi un tramvajs būs par brīvu, bet pasākuma dalībnieki varēs braukt par brīvu, uzrādot svētku identifikācijas kartes.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz