Otrdiena, 23. aprīlis Jurģis, Juris, Georgs
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Notiks grāmatas “Austra Pumpure, mana un tava” atvēršanas pasākums

Notiks grāmatas “Austra Pumpure, mana un tava” atvēršanas pasākums
21.12.2010 09:03

Atslēgvārdi

Ceturtdien, 23. decembrī, plkst. 13.00 Liepājas pārstāvniecībā Rīgā, Jēkaba kazarmās, notiks grāmatas “Austra Pumpure, mana un tava” atvēršanas pasākums, kurā piedalīsies Austra Pumpure un grāmatas tapšanā iesaistītie autori, kā arī A. Pumpures domubiedri un atbalstītāji.

Austra Pumpure ir leģendāra dziedātāja, kura 20. gadsimta 70. un 80. gados guva plašu publikas atzinību, akustiskās ģitāras pavadībā dziedot Imanta Kalniņa dziesmas un tautasdziesmas.

Grāmatu par dziesminieci ar Valsts Kultūrkapitāla fonda, Liepājas pilsētas Domes un Liepājas Kultūras pārvaldes atbalstu izdevusi ”Austras biedrība”. Grāmatas sastādītāji Signe Sniedze un Ēriks Pozemkovskis apkopojuši dažādas publikācijas periodikā un viņas skolēnu un sekotāju – austrasbērnu – pārdomas.

Aprakstu par Liepājas teātra laiku grāmatai radījusi Edīte Tišheizere, bet ”dzīvas” sarunas ar Andžilu Remesi, Olafu Gūtmani, Imantu. Kalniņu un citiem Austras līdzgaitniekiem varēsiet lasīt Andas Buševicas intervijās. Ilze Šarkovska-Liepiņa pētījusi un aprakstījusi folkmūzikas veidošanās sākumus Latvijā. Grāmatā publicētas fotogrāfijas no A. Pumpures personiskā arhīva, kā arī Ulda Brieža, Andra Gertsona, Pētera Jaunzema, Gunas Oškalnas-Vējiņas un citu autoru fotogrāfijas.

Austra Pumpure dzimusi 1928. gada 26. novembrī. Mūziķe ir strādājusi Liepājas teātrī, piedaloties izrāžu veidošanā kā koncertmeistare un orķestra vadītāja. Dziedātājas sekotājus sauc par ”austrasbērniem” un viņa joprojām interesentiem pasniedz ģitāras spēli. 2008. gadā dibināta ”Austras biedrība”, kas izdevusi nošu burtnīcas ”Mana tautasdziesma”, ”Austrasbērnu dziesmas” (2009) un ”Mīļdziesmiņas” (2010), organizējusi A. Pumpures koncertus dažādās Latvijas pilsētās un šobrīd aktīvi darbojas citās, ar folkmūziku saistītās aktivitātēs.

Grāmatu ”Austra Pumpure, mana un tava” no 23. decembra varēs iegādāties ”Saules muzeja” veikaliņā, Rīgā, Kungu ielā 1.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz