Trešdiena, 24. aprīlis Nameda, Visvaldis, Ritvaldis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Notiks slepena pavāru tikšanās

Notiks slepena pavāru tikšanās
13.01.2011 16:59

Atslēgvārdi

Restorānā “Pastnieka māja” otrdien, 25. janvārī, plkst. 16.00 notiks slepena pavāru tikšanās – Liepājai raksturīgā un unikālā ēdiena meklēšana. Šādas tikšanās idejas ierosinātāji ir Liepājas tūrisma nozares uzņēmumu un  Liepājas pilsētas Domes pārstāvji.

”Tūrisma nozares uzņēmēju tikšanās laikā, kas mūsu pilsētā notiek regulāri, arvien dzimst jaunas un vērtīgas ieceres. Liepājai raksturīgais jeb Liepājas ”nacionālais” ēdiens ir lieliska ideja – tas varētu kļūt par jaunu magnētu tūristiem”, ieceri atzinīgi vērtē Liepājas pilsētas Domes priekšsēdētāja vietnieks Gunārs Ansiņš.

Slepena pavāru tikšanās Liepājā notiks pirmo reizi. Šā saieta laikā pavāru uzdevums būs pagatavot īpašu maltīti – ēdienu, ko gardēži varēs baudīt tikai Liepājas pilsētā. Ēdiena recepte un nosaukums vēl ir noslēpums. To pilsētas pavāri kopīgiem spēkiem atšķetinās eksperimenta laikā – gan vārot, gan cepot, gan vītinot un kūpinot. Lai darbs sekmētos, pavāri nebaidītos arī kļūdies, šāda sanāksme ir izsludināta par slepenu.

Pēc tam, kad ēdiens būs atrasts, mūsu pilsētas ēdināšanas uzņēmumi gādās, lai paēdis būtu gan liels un mazs liepājnieks, gan ikviens pilsētas viesis. Liepājas ”nacionālais” ēdiens tiks gatavots daudzās pilsētas kafejnīcās un restorānos.

Otrdienas, 11. janvāra, pēcpusdienā Liepājas pilsētas Domē notika kārtējā tūrisma uzņēmēju sanāksme, kurā piedalījās Liepājas Kultūras pārvaldes, dažādu pilsētas kafejnīcu, restorānu, mūzikas klubu, kā arī tūrisma aģentūru un citu organizāciju pārstāvji.

Šīs laikā tika diskutēts par kultūras un tūrisma pasākumiem 2011. gadā. Tikšanās ietvaros tad tika nolemts par Liepājai raksturīgā, citiem vārdiem – ”nacionālā”, ēdiena meistarošanu restorānā ”Pastnieka māja” Liepājas pavāru kopīgiem spēkiem.

Tūrisma uzņēmēju sanāksmēs, kas pilsētā notiek vismaz reizi ceturksnī vai biežāk, arvien rodas jaunas un radošas idejas. Šo sanāksmju dalībnieku skaits ar katru reizi paplašinās.

Sabīne Priediena,
Liepājas pilsētas Domes
priekšsēdētāja vietnieka palīdze

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz