Ceturtdiena, 25. aprīlis Līksma, Bārbala
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Notiks starptautiskie leļļu mākslas svētki

Notiks starptautiskie leļļu mākslas svētki
17.03.2010 14:32

Atslēgvārdi

Liepājas Leļļu teātris 26. un 27. martā aicina apmeklēt un svinēt  Starptautiskos Leļļu mākslas svētkus, kuros piedalīsies ne tikai mājinieki ,bet arī Latvijas –Lietuvas pārrobežu sadarbības programmas projekta “Māksla – tilts pāri robežām” partneri – Paņevežas un Klaipēdas leļļu teātri.

Piektdien, plkst. 11:00 svētki sāksies ar liepājnieku projektā iestudēto izrādi ‘’Sarkangalvīte”, kuru ar labsirdīgu humora dzirksti iestudējis Lietuvas režisors Vitalius Mazūrs.

Pēc izrādes leļļu teātra telpās atklāsim fotoizstādi “Mums patīk lelles”, kas tapusi, izmantojot Liepājas leļļu teātra arhīva fotoattēlus, tiem pievienojot Liepājas fotostudijas “FOTAST” dalībnieku veikumu. No fotogrāfijām pretī veras mazo skatītāju daiļrunīgās sejas, kuras iemūžinātas Liepājas leļļu teātra izrāžu laikā.

Klaipēdas leļļu teātris plkst. 13:30 priecēs liepājniekus ar savu versiju par nebēdnīgajiem “Trīs sivēntiņiem”.

Sestdiena iesāksies pulksten 12:00 ar mājinieku izrādi “Baubas” jeb latviski “Bubulītis”. Tā veidota pēc Tūves Jansones stāsta motīviem un ir projektā veiktais kopiestudējums. Māksliniece un režisore ir Jūrate Januškevičiūte no Lietuvas, un viņa uzvedumu ir iestudējusi kā ēnu teātri uz ekrāna.

Pēc nospēlētās izrādes Liepājas leļļinieki, kā īsteni aktieru cunftes pārstāvji, plkst. 13:00 aicina  liepājniekus uz Rožu laukumu, lai skatītos un, varbūt, arī piedalītos lielo leļļu masku gājienā, kas veltīts Starptautiskajai teātra dienai un leļļu svētkiem.

Pēc gājiena plkst. 14:30  Klaipēdas leļļu teātris rādīs savu ciemakukuli – izrādi “Stārķēns un Putnubiedēklis”, bet svētku noslēgumā dalībniekus un viesus sveiks TJC  Ainas Apenes deju grupa “Rotaļa” un mūsu aktieru izveidots vokālais ansamblis “Lellītes”.

Abās svētku dienās divi āksti – simboli aktieru mākslai, uzticīgie Melpomenes kalpi, priecēs skatītājus un svētku dalībniekus.

Kā piektdien (12:30), tā arī sestdien (13:30) notiks projekta “Māksla – tilts pāri robežām” prezentācijas, kurās Liepājas, Klaipēdas un Paņevežas leļļinieki stāstīs un dalīsies iespaidos par kopējās sadarbības projekta radošajiem ieguvumiem.

Jāpiebilst, ka visas  izrādes būs bez maksas, tādēļ, nāciet un svinēsim svētkus kopā!

Iveta Ļesina,
Liepājas Leļļu teātra pārstāve

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz