Ceturtdiena, 25. aprīlis Līksma, Bārbala
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Notiks tautas deju festivāls “Aprīļa pilieni 2009”

Notiks tautas deju festivāls “Aprīļa pilieni 2009”
03.04.2009 13:01

4. aprīlī Liepājā savā īpašajā priekā uzziedēs 14 tautas deju kolektīvi no Kurzemes, Zemgales un Rīgas, kas piedalīsies nu jau sestajā tautas deju festivālā ”Aprīļa pilieni”. Sestdienas vakarā, pulksten 17:00, uz Liepājas Latviešu biedrības namu aicināts ikviens, kas vēlas sajust enerģijas lādiņu un gūt labas emocijas, ko spēj sniegt azartiskie dejotāji festivāla ”Aprīļa pilieni” koncertā.

Nu jau sesto gadu pavasarī Liepājas pilsētas domes Tautas mākslas un kultūras centra Tautas deju ansambļa ”Kvēle” vidējās paaudzes dejotāji rīko tautas deju festivālu ”Aprīļa pilieni”. Tā mērķis ir stiprināt Dziesmu un deju svētku tradīciju, jauniešu un vidējās paaudzes deju kolektīvu radošās aktivitātes. Pulcēt vienkopus Latvijas deju kolektīvus, veicinot vadītāju jaunradi un sadarbību profesionālās meistarības jomā, kā arī rosināt dejotāju radošās un fiziskās izpausmes savstarpējā sacensībā un sportiskās aktivitātēs. Kā tradīcija kļuvusi arī festivāla ceļojošās balvas ”Lielais piliens” ieguvēju noskaidrošana. Par to šogad kolektīvu dalībniekiem nāksies krietni pacīnīties gan atraktīvās sporta spēlēs ”3+3 Pilienu cīņas”, ko nodrošinās Liepājas 8.vidusskolas sporta pedagogi, gan koncertā, kurā žūrijas vietā būs ikviens koncerta apmeklētājs. Uzvarētājus noskaidros sasummējot sporta spēlēs iegūtos punktus un skatītāju balsojumu rezultātus.

Šogad festivālā piedalīsies Tautas deju ansambļi (TDA) ”Rīdzenieks” un ”Imanta”, vidējās paaudzes deju kolektīvi (VPDK) ”Imanta” no Rīgas, TDA ”Jandāls” no Bauskas un VPDK ”Līdums” no Bauskas rajona Īslīces pagasta, VPDK ”Leti” no Saldus rajona Blīdenes, Liepājas rajona VPDK ”Vērgalīte”, VPDK ”Sudmaliņas” no Grobiņas, mūsu pašu Liepājas Mākslinieciskās jaunrades centra TDA ”Vaduguns” un Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra jauniešu deju kolektīvs ”Kvēle”, TDA ”Rucavietis”, VPDK ”Vaduguns”, ”Rucavietis”, ”Kvēle”.

Pavasarim jau allaž kabatas pilnas ar īsteniem brīnumiem, bet dejotāju sejās allaž rotājas smaidi un deju soļos spēlējas dvēselītes. Tādēļ nāciet ikviens, sestdien, 4.aprīlī, pulksten 17:00 Liepājas Latviešu biedrības nama Lielajā zālē, kur ar populāro Ērika Ķiģeļa dziesmu ”Aprīļa pilieni” arī sāksies īstens tautas deju karuselis, kurā savu enerģijas lādiņu iegūs ikkatrs.

”Aprīļa pilienu” labvēļi – Liepājas 8.vidusskola un Zemnieku saimniecība ”Lāses”.

Anda Birkenberga,
Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra
Projektu vadītāja

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz