Piektdiena, 26. aprīlis Rūsiņš, Sandris, Alīna
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Notiks tulkotāja Vinifreda Krauča atceres pasākums

Notiks tulkotāja Vinifreda Krauča atceres pasākums
14.09.2009 10:28

Ceturtdien, 17. septembrī, plkst 16 Liepājas Latviešu biedrības nama izstāžu galerijā notiks liepājnieka – tulkotāja Vinifreda Krauča piemiņai veltīts atceres pasākums.

Atzīmējot devumu tulkotajā literatūrā un atzīmējot tulkotāja 70. jubileju, Liepājas kolēģi ir sarūpējuši dāvanu – nupat klajā nācis Nobela prēmijas laureāta Ivo Andriča stāstu krājums “Grāmata un citi stāsti”.

No serbu valodas tulkotajā stāstu krājumā ar nosaukumu ”Grāmata un citi stāsti” ievietoti 13 Ivo Andriča stāsti, izdoto grāmatu saraksts, foto retrospekcija, bet pēcvārda autori  Sandra Vensko, Ieva Lešinska, Pāvils Brūvers, Ēriks Kūlis, Māris Rungulis savās esejās izveidojuši kopskatu par V. Krauča darbu un dzīvi. Izdevums tapis ar ”Ivo Andriča fonds” Serbijā atļauju, sadarbībā ar Latvijas Rakstnieku Savienību, SIA Talsu tipogrāfiju un tā Dizaina centru, vāka noformējumu sagatavojusi māksliniece Agnese Matisone.  

V. Kraučis dzīvoja un strādāja Liepājā, tulkoja no 12 Austrumeiropas tautu valodām –dzīves laikā iztulkotas un izdotas aptuveni 50 grāmatas no slovāku, vācu, čehu, bulgāru, krievu un citām valodām. Pēdējo un vissarežģītāko darbu – Milorada Paviča   ”Hazāru vārdnīca” –  tulkotājs līdz galam nepaguva iztulkot. Bet Ivo Andriča 13 iztulkotie stāsti gaidīja savu izdevēju.

Atceres pasākumu V. Krauča piemiņai organizē Latvijas Rakstnieku savienības Liepājas nodaļa sadarbībā ar Liepājas Latviešu biedrības namu,  Liepājas pilsētas Domes Ārējo sakaru un protokola daļas pārstāvjiem.

Ar savu klātbūtni tulkotāja piemiņas pasākumu pagodinās arī  Serbijas Republikas vēstniecības pārstāvis no Zviedrijas.

Pasākums notiek Literatūras mēneša ietvaros, ar Valsts Kultūrkapitāla fonda līdzfinansējumu un Liepājas Pilsētas Kultūras pārvaldes atbalstu.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz