Sestdiena, 20. aprīlis Mirta, Ziedīte
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Oktobrī “Future Shorts” svin piekto jubileju

Oktobrī “Future Shorts” svin piekto jubileju
03.10.2008 12:59

Starptautiskais īsfilmu tīkls ”Future Shorts” savu piekto dzimšanas dienu atzīmē ar svētku programmu, kas tiks demonstrēta 35 valstīs visā pasaulē, tostarp Latvijā. Šomēnes īsfilmu izlasē ne tikai Holivudas zvaigznes un aizraujoši kino tēli, bet arī divas pirmizrādes!

Plašākai publikai pirmo reizi tiks demonstrēta ”Future Shorts Latvija” atbalstītā īsfilma ”Detektīvs” (rež. Kristīne Kursiša), kuras stāsts vijas ap modes, mākslas un dzīves paralēlajām realitātēm. Filmas idejas autori ir jaunie latviešu modes mākslinieki Mare Mastiņa un Rolands Pēterkops, plašāk pazīstami kā radošā apvienība ”Mareunrol’s”, kas savu darbību uzsāka 2001. gadā. ”Mareunrol’s” ir īsts dārgums Latvijas radošajā dzīvē, ko nedrīkst izlaist no acīm – brīnišķīgi mūsdienu modes sirreālisti, kuru izdoma nu jau sasniegusi arī kino apvāršņus.

Programmas turpinājumā inteliģents Holivudas autordarbs – amerikāņu režisora Vesa Andersona (Wes Anderson) īsfilma ”Hotel Chevalier”. Acīgākie to atpazīs kā ievadu filmai ”Ceļojums uz Dardžilingu” (The Darjeeling Limited), kas Latvijas kinoteātros pabija gada sākumā. ”Hotel Chevalier” pievilcības atslēga ir ne tikai burvīgā aktrise Natālija Portmane, bet arī noskaņa, mūzika un lieliskais skats uz Parīzi, kas apdzīvo filmas fona telpu.

Līdzās ārvalstu aktualitātēm ”Future Shorts” turpina interesēties par norisēm kaimiņvalstu kinematogrāfā un šomēnes piedāvā noskatīties lietuviešu īsfilmu ”Noroutine” (rež. Jūratė Samulionytė), kas ir izveidota no 80 tūkstošiem fotokadru. ”Noroutine” galvenais varonis ir Henriks, kurš strādā birojā un dzīvo nebeidzamā rutīnā. Kādu dienu viņš atrod garas, baltas lentes galu, sāk tai sekot un nonāk aizraujošā nerutīnā. ”Noroutine” ir atzīta par labāko Lietuvas īsfilmu 2008. gadā un ir pabijusi gan 2Annās, gan Kannās, gan citos pasaules mēroga kino forumos.

Ar spēlfilmām ”Future Shorts” oktobra programma vēl nav izsmelta – to papildinās vienreizēja iespēja noskatīties britu elektronikas meistaru ”The Cinematic Orchestra” dziesmas ”To Build a Home” videoklipa pirmizrādi. Programmā iekļauts arī britu mūziķa ”Gnarls Barkley” videoklips dziesmai ”Who’s Gonna Save My Soul Now” ar sāpīgu stāstu par salauztu sirdi, kas traktēts vizuāli iespaidīgi – vārda tiešajā nozīmē ķirurģiski.

”Future Shorts” īsfilmu programma oktobrī būs skatāma astoņos seansos visā Latvijā. Septembrī tīklam ar lieliem panākumiem pievienojās Ventspils un Valmiera. Oktobrī pirmo reizi filmas tiks demonstrētas arī Jūrmalā.

Future Shorts norises vietas un laiki oktobrī:
Rīga / ”Peldošā darbnīca Nr. 659” Andrejsalā / 10. oktobris plkst. 21:00
Ventspils / Ventspils Digitālais centrs / 13. oktobris plkst. 19:00
Rīga / Kino ”Rīga” / 15. oktobris plkst. 19:00
Jūrmala / Kauguru Kultūras nams / 19. oktobris plkst. 16:00
Liepāja / Klubs ”Fontaine Palace” / 19. oktobris plkst. 19:00
Daugavpils / Daugavpils Universitāte, Mūzikas un mākslu fakultāte / 22. oktobris plkst. 18:00
Valmiera / Vidzemes Augstskolas Konferenču zāle / 23. oktobris plkst. 19:00
Rīga / Kinoteātris ”K-Suns” / 24. oktobris plkst. 21:00

Ieejas maksa:
Andrejsala – LVL 3, LVL 2 (studenti un skolnieki), LVL 1 (ar Open vai Swedbank ISIC)
Kino ”Rīga” – LVL 2.5, LVL 1 (ar Open vai Swedbank ISIC)
Kinoteātris ”K-Suns” – LVL 2.6, LVL 1 (ar Open vai Swedbank ISIC)
Citur Latvijā – LVL 0.50, ar Open vai Swedbank ISIC ieeja par brīvu

Future Shorts atbalsta – Swedbank jauniešu programma ”Open”, Valsts Kultūrkapitāla fonds, DDB Worldwide, Map, Baddog, Diena, Rīgas laiks, Radio Naba, draugiem.lv un Ventspils Digitālais centrs.

Egita Kurpniece,
Future Shorts

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz