Sestdiena, 27. aprīlis Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Okupācijas ekspozīciju atvērs ne agrāk kā nākamgad

”Mēs tur iekšā vēl neesam tikuši, tāpēc ir grūti spriest par kādiem aptuveniem datumiem, kad darbība varētu atsākties,” skaidro Liepājas muzeja filiāles ”Liepāja okupāciju režīmos” vadītāja Sandra Šēniņa, atbildot uz jautājumu, kad nupat pēc pārbūves ekspluatācijā nodotā ēka atkal būs atvērta apmeklētājiem.

Okupācijas ekspozīciju atvērs ne agrāk kā nākamgad
Foto: Publicitātes
21.08.2023 06:02

liepajniekiem.lv

”Tā doma ir tāda – tiklīdz drīkstam, tā vācamies iekšā. Šobrīd ceram, ka septembra sākumā būsim atpakaļ filiāles telpās, bet tas nav garantēts,” paskaidro S. Šēniņa.

Viņa arī uzsver, ka nevēlas neko sasteigt: ”Ziniet, kā ir ar ievākšanos jaunā mājā – jāpārbauda viss krājums, kārtīgi jāsaliek, un tas nav kā grāmatas sarindot plauktā, viss jāsaliek precīzi un attiecīgajās vietās.”

Viņa pastāsta, ka vēl joprojām turpinās darbs pie jaunās ekspozīcijas plānošanas.

Šonedēļ notikusi kārtējā sēde, kurā apspriestas ekspozīcijas idejas un to realizācija. ”Tas neiet tik ātri, jo gribam, lai viss ir uz ilgu laiku un neizskatās sasteigts vai nekārtīgs.

Ja varēsim jau septembrī ievākties jaunajās telpās, tad varbūt ekspozīciju varētu atvērt nākamā gada pirmajā pusē, bet konkrētāk kaut ko zināsim tikai pēc kāda laika,” skaidro S. Šēniņa.

Viņa vairākkārt uzsver, ka atjaunotajā muzeja filiālē apmeklētājiem būs iespēja ”sajust” vēsturi, nevis par to tikai izlasīt.

”Gribam, lai pēc muzeja apmeklējuma cilvēkam atmiņā visspilgtāk paliek tieši tas, ko viņš izjuta,”

saka filiāles vadītāja.

Katrai izstādei tiks veidota attiecīga atmosfēra ar atbilstošu mūziku. ”Mākslinieki mums prasa, kādu mūziku gribam? Manuprāt, tas ir viennozīmīgi, ka jāskan liepājnieka Imanta Kalniņa dziesmām ar mūsu dzejnieka Olafa Gūtmaņa vārdiem,” teic S. Šēniņa.

Viņa vēlas, lai jaunatne spētu sevi iztēloties tajā laikā un izjustu, kam tauta izgājusi cauri. Tādā veidā varēšot celt patriotismu jauniešu vidū, domā muzeja pārstāve.

Daļa no jaunās ekspozīcijas būs par holokaustu, kā arī ekspozīciju paplašinās cilvēku dzīvesstāsti.

”Negribam pieķerties tieši padomju laika dzīvei vispārīgi, bet vairāk skatīties uz kādiem konkrētiem cilvēkstāstiem,” vienu no iecerēm izgaismo S. Šēniņa.

Mediju atbalsta fonda ieguldījums no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par sagatavoto saturu atbild portāls liepajniekiem.lv.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz