Trešdiena, 15. maijs Sofija, Taiga, Airita, Arita
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Omulīgā pagalmiņā “Dziedonis” beidz 83. koncertsezonu

Omulīgā pagalmiņā “Dziedonis” beidz 83. koncertsezonu
14.06.2011 07:01

Atslēgvārdi

Liktenim labpaticies, ka divās mājās, kas ietver nelielo, bet jauki sakopto un pirmā stāva iedzīvotājas Zigrīdas Saukšes puķēm bagātīgi pieaudzēto pagalmiņu Esperanto ielā 9, dzīvo daudzi radoši cilvēki. Ikdienā viņi ir mazāk pamanāmi, jo aizņemti katrs ar savu aizrautību.

Savus romānus krēslainās istabās dziļā vientulībā sacer rakstnieks Edvīns Tauriņš, jaunas lomas, ko izrādīt uz Liepājas teātra skatuves, iestudē aktieris Edgars Pujāts, bet mūzika top aiz komponista un diriģenta Valda Aivara logu noslēpumainajiem aizkariem. Taču aizvadītajā sestdienā, atzīmējot Vasarsvētkus, vīru kora “Dziedonis” sezonas nobeigumu, kā arī diriģenta V. Aivara iesoļošanu sestajā gadu desmitā, visi šie radošie cilvēki kopā ar citiem māju iedzīvotājiem pulcējās pagalmā, kur notika sadzīviski muzikāla pēcpusdiena ar zobgalīgi kodētu nosaukumu “Atklāj kaimiņā oligarhu jeb Še tev, brālīt, Vasarsvētki”. Skanēja jaunākās dziesmas un kompozīcijas, literāri lasījumi, piedzīvojumu stāsti un aktierspēles monologi. 

Kādā starpbrīdī pie dzirkstoša šampanieša glāzēm V. Aivars pastāstīja, ka vīru koris ne tikai godam izturējis kārtējo sezonu, bet tam izdevies nedaudz sakuplot, piesaistot kolektīvam divus jaunus, taču jau pieredzējušus dziedātājus – Kārli Ikaunieku un Raiti Volgemutu. “Tagad varu justies drošs, ka man uz koncertu ierodas vismaz divdesmit vīru, bet tas jau ir spēks,” teica diriģents. Viņš pastāstīja, ka nesen, ievu ziedēšanas laikā, mūsu pilsētas vīru koris koncertējis Krotē, kur noticis dzejnieka Alfrēda Krūkļa piemiņai veltīts sarīkojums. Katru gadu, izņemot pērno gadu, kad saskaņā ar Pilsētas domes lūgumu koncertējis Liepājā, novembrī “Dziedons” dodoties arī uz vīru koru dižkoncertu Rīgā. Arī šoruden. Arī nākamo sezonu dziedošais kolektīvs esot noskaņots sagaidīt darbīgi, jo padomā iestudēt jaunu un kvalitatīvu koncertprogrammu, ar to varētu apbraukāt Latviju, kā arī piedalīties nākamo Dziesmu svētku skatē.

Pēteris Jaunzems,
“Kurzemes Vārds”

Pētera Jaunzema foto


Sezonu noslēdzot ar sarīkojumu, vīru kora dziedātāji sveica savu diriģentu šūpuļsvētkos.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz