Ceturtdiena, 2. maijs Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Organizēs festivālus, izdos grāmatas

Organizēs festivālus, izdos grāmatas
Foto: Publicitātes
06.06.2018 07:03

"Kurzemes Vārds"

Paziņoti Valsts kultūrkapitāla fonda 2. projektu konkursa rezultāti. No projektiem, kas saistīti ar Liepāju, atbalstīti vairāki ar mūziku, grāmatu izdošanu un jauno mediju mākslu saistīti projekti.

Literatūras nozarē 2020 eiro atbalstu saņēmusi rakstniece Andra Manfelde stāstu grāmatai bērniem un pieaugušajiem “Vēja vīrs un mēs”. 2500 eiro piešķirti Sandras Vensko romāna “Spīlas” izdošanai, 1600 eiro Janas Egles prozas grāmatas “Svešie jeb Miļenkij ti moi” izdošanai. Grāmata iznāks šogad, visticamāk, rudenī – pastāstīja autore. Tā nebūs 2016. gadā izdotā stāstu krājuma “Gaismā” turpinājums, taču J. Egle neslēpa, ka arī šajā grāmatā drāma un traģika ir ielauzušās, stāstos izgaismota tuvu un līdzās esošu cilvēku nespēja būt tuviem un atrast kopīgu valodu.

Mūzikas un dejas mākslas nozarē Melngaiļskolas atbalsta biedrības projekts “Māja, skurstenis un mēs” saņēmis 1500 eiro atbalstu. Projekta iesniedzēja Irita Kalēja pastāstīja, ka “Māja, skurstenis un mēs” ir koncertuzvedums ģimenēm. Tajā piedalīsies Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskolas zēnu koris, ko vada diriģente Ilze Balode, mūzikas skolas ritma grupa un mūziķis Renārs Kaupers. Koncertuzvedumā skanēs dziesmas no R. Kaupera un dzejnieces Ineses Zanderes 2014. gada albuma “Sasauc smieklus izklīdušus”. Pirms koncerta ģimenēm un bērniem iecerētas dažādas aktivitātes sadarbībā ar mākslas skolas radošo direktoru Ivaru Pilipu-Matisonu.

Flautistes Anetes Točas, vijolnieces Tatjanas Ostrovskas, pianistes Ievas Sarjas trio “Nyx” un dzejnieces Madaras Gruntmanes uzstāšanās Liepājā atbalstīta ar 800 eiro. 17. starptautiskā ērģeļmūzikas festivāla norisei atvēlēti 5000 eiro, bet festivāla “Liepājas vasara” trīs koncertiem piešķirti 8000 eiro. 

Plašāk lasiet laikraksta “Kurzemes Vārds” 6. jūnija numurā.

#kvards-20180606-08#

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz