Trešdiena, 17. aprīlis Rūdolfs, Viviāna, Rūdis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Orķestra ieraksti pretendē uz “Zelta mikrofonu”

Orķestra ieraksti pretendē uz “Zelta mikrofonu”
Foto: Ģirts Gertsons
18.01.2017 07:12

"Kurzemes Vārds"

Atslēgvārdi

Paziņoti pretendenti uz Latvijas mūzikas ierakstu gada balvu “Zelta mikrofons”. Starp pretendentiem uz balvu ir gan Liepājas Simfoniskā orķestra albums “Pēteris Vasks. Flute Concerto / Symphony No.3” un koncertieraksts ar Intaru Busuli, gan grupu “Musiqq” un “Prāta vētra” dziesma “Debesis iekrita tevī”.

Latvijas mūzikas ierakstu gada balvas “Zelta mikrofons” žūrija pērnā gada nogalē un šī gada sākumā vētīja vairāk nekā 266 pieteikumu – albumus, dziesmas un video – un pirmdien paziņoja piecus labākos pretendentus gandrīz 20 kategorijās. Visvairāk nomināciju ticis grupai “Dagamba” un dziedātājam Justam Sirmajam, kurš pērn pārstāvēja Latviju dziesmu konkursā “Eirovīzija”.

Liepājnieku “Zelta mikrofona” balvas kandidātu vidū šogad gan ir maz. Viens no mūspuses veiksminiekiem ir Liepājas Simfoniskais orķestris. Akadēmiskās mūzikas albumu piecniekā iekļuvis LSO, diriģenta Atvara Lakstīgalas un flautistes Ditas Krenbergas veikums – ieraksts “Pēteris Vasks. Flute Concerto / Simphony No.3”. Šajā kategorijā bija izvirzīti 10 albumi. Orķestris ir bijis nozīmīgs dalībnieks arī Intara Busuļa un “Abonementa orķestra” koncertā, kura ieraksts no Dzintaru koncertzāles iekļuvis labāko piecniekā kategorijā “Labākais koncertieraksts”.

Vēl vieni no “Zelta mikrofona” pretendentiem ir liepājnieku grupa “Musiqq”, kas pērn veiksmīgi sadarbojās ar grupu “Prāta vētra”, izpildot dziesmu “Debesis iekrita tevī”. Dziesmas vārdu un mūzikas autors ir grupas “Musiqq” dalībnieks Marats Ogļezņevs. Dziesma “Debesis iekrita tevī” izvirzīta labāko piecniekā kategorijā “Labākā dziesma”. Tāpat šis hits piedalās arī kategorijā “”Alfas” gada dziesma”, kurā labāko no 10 izvirzītām dziesmām nosaka klausītāju balsojumā tirdzniecības centrā “Alfa” Rīgā. Visticamāk, dziesmai “Debesis iekrita tevī” ir lielas izredzes kļūt arī par gada radiohitu, ko nosaka dažādas radiostacijas.

Plašāk lasiet laikraksta “Kurzemes Vārds” 18.janvāra numurā.

#kvards-20170118-01#

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz