Trešdiena, 24. aprīlis Nameda, Visvaldis, Ritvaldis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Papildināts (16:13) – “Akti naktī” nenotiks

Papildināts (16:13) – “Akti naktī” nenotiks
Foto: Publicitātes
18.09.2017 10:21

liepajniekiem.lv

Atslēgvārdi

Lai gan pilsētas informatīvais izdevums par atpūtas iespējām Liepājā un novados vēsta, ka šonedēļ no 18. līdz 23. septembrim notiks laikmetīgās mākslas piedzīvojums “Akti naktī”, šis pasākums tomēr nenotiks. Sociālā medija “Facebook” ieraksti rāda, ka svētdien laikmetīgās mākslas nakts “Akti naktī” dzēsta no pasākumu plāna, un komentāros, atbildot uz jautājumiem par iemesliem, minēts “Nauda, nekas vairāk. Jā, pēdējā mirklī atteica”.

Detalizētākus paskaidrojumus portālam sniedza laikmetīgās mākslas nakts “Akti naktī” idejas autora un galvenā rīkotāja Aivja Neimaņa. Viņš atzīst, ka līdz pēdējam ar komandu darījis visu, lai pasākums notiktu: “Reālā situācija ir tāda, ka ne vienmēr iracionālais var konkurēt ar racionālo, šoreiz – naudu. Darījām, ko spējām – meklējām atbalstītājus ārpus pašvaldības. Saņēmām arī kultūras ministres Daces Melbārdes atbalsta vēstuli. Diemžēl, joprojām bija radušās dažādas “jautājuma zīmes”, neskaidrības vai vispār varēsim organizēt to noslēguma nakti, kam arī nepieciešams vislielākais finansējums. Tā, nemeklējot nevienu vainīgo, izlēmām vērsties pie sabiedrības, cerot uz sapratni. Vērsos arī pie pasākuma dalībniekiem, jo viss, kam jānotiek, notiks – agri vai vēlu.” 

Viņš uzsvēra pasākuma nozīmīgumu, sakot, ka tā ir sabiedrības vajadzība. “Tas nav tikai pasākums –  tā ir kultūra, mākslas platforma, projektu, sadarbības veicināšana. Tas ir domāšanas veids, jo māksla pati par sevi ir nedefinēta lieta.”

Tikmēr vietnē “Facebook” organizētāji  publicējuši atklātu ierakstu sabiedrībai: “Paziņojums no ”Akti Naktī” radošās komandas: “Akti Naktī” 2017 tiek ATCELTS!

Es, Aivis Neimanis, un mana radošā mākslas festivāla komanda vēršamies pie Jums, cerot uz abpusēju sapratni. Tam, kam lemts būs notikt- notiks! Akti Naktī apmeklētāji ir raduši redzēt, dzirdēt, sajust šo mākslas festivālu zināmā kvalitātē, apzinātā brieduma un spēju balansā, katrs caur savu pieredzes un redzējuma prizmu. Tas, ka māksliniekiem ir ko, kur un kam rādīt, paust un sniegt, ir vairāk kā skaidrs! Māksla ir gan laikmetīga, gan mūžīga, kurai bieži pat nav nepieciešama liela auditorija.

Diemžēl, neviens pasākums mūsdienās nevar notikt bez finansiāliem resursiem, neskatoties uz mākslinieku altruismu, rīkotāju entuziasmu un mākslas baudītāju pieprasījumu, kā konstatējums tam, ka lielākā māksla vēl joprojām, lai bezmaksas kultūras un mākslas pasākumi notiktu, ir prasme piesaistīt un sabalansēt to ar materiālo pasauli.

Visticamāk, mums pietrūka talanta, laiks, vārdu, apavu pāris iestāžu, sponsoru un instanču apstaigāšanai, papīra – ideju prezentēšanai, nekaunības, viltības, zināšanu papildus finansu resursu piesaistei. Banāli, bet pietrūka visnemākslinieciskākā mūsdienu resursa – NAUDAS!

Tāpēc Akti Naktī komanda oficiāli paziņo: LAIKMETĪGĀS MĀKSLAS FESTIVĀLS ”AKTI NAKTĪ 2017” NENOTIEK!

Izsakām Jums lielu pateicību par mums veltīto laiku, talantu un gatavību upurēties mākslas vārdā, kā arī, pasakāmies par jauieguldīto darbu un entuziasmu.

Mēs ļoti ceram uz Jūsu atsaucību un vēlmi sadarboties nākotnē, kad būsim raduši risinājumu esošai situācijai.”

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz