Sestdiena, 20. aprīlis Mirta, Ziedīte
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Par Baltijas un vācu vēsturiskajām kopsakarībām

Par Baltijas un vācu vēsturiskajām kopsakarībām
Foto: Egons Zīverts
21.11.2015 06:59

"Kurzemes Vārds"

Sv. Trīsvienības katedrālē iekārto ceļojošo izstādi “Baltija un vāci”. Pie ieejas labajā pusē apskatāmi stendi, kuros Baltijas gadsimtu vēsture atspoguļota kopsakarībā ar vācu ietekmi, tā ved cauri gadsimtiem – no Rīgas dibināšanas līdz padomju laikam, neatkarības atgūšanai un šodienai.

Atklāšanas reizē, kas notiks svētdien, 22. novembrī, pulksten 17, runās Svētās Trīsvienības katedrāles dekāns Pēteris Kalks un Vācu baznīcu mācītājs Latvijā Markuss Šohs. Gaisotni uzburs zvanu ansamblis “Campanella” Astras Ziemeles vadībā. “Divdesmit piecu gadu laikā, kas pagājuši kopš brīža, kad Igaunija, Latvija un Lietuva atguva neatkarību, ir mainījusies ne vien Baltijas valstu iedzīvotāju attieksme pret vāciešiem, bet arī pret savu vēsturi. Pēc vēsturiska pārtraukuma atgriežas vēlme apzināties savu pagātni, iepazīstot vēsturi, kultūras savdabību un dzimtu saknes. Par savu senču dzīvi un vidi, kādā tie dzīvojuši, jo īpaši interesējas jaunieši. Tāpēc vēlos vērst uzmanību uz šo izstādi, aicinot skolotājus vest uz to skolu audzēkņus. Ekspozīciju varēs apskatīt līdz 6. janvārim,” izstādes kopsakarībās ieveda Vācu kultūras centra un vācu draudzes priekšniece Ilga Vitāle, kura kopā ar palīgiem iekārtoja stendus.

Izstāde veidota ar vēlmi pēc iespējas objektīvāk atainot mūsu kopīgo vairāk nekā 700 gadu ilgo vēsturi. Izstādes tapšanu finansiāli atbalstījusi Vācijas Iekšlietu ministrija. Izstādes idejas autore ir Monika fon Hiršeites kundze, visos izstādes veidošanas posmos piedalījusies brīvkundze Valtrauta fon Tīzenhauzena.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz