Ceturtdiena, 28. marts Ginta, Gunda, Gunta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Par kultūras balvu vēl jālemj

Par kultūras balvu vēl jālemj
16.02.2012 07:04

Pretendentu izvērtēšanas komisija šonedēļ diskutējusi, kurš no 14 pieteikumos nosauktajiem 11 pretendentiem ir pelnījis kļūt par pirmo “Liepājas gada balvas kultūrā” saņēmēju. Pēc viedokļu apmaiņas ir pieņemts arī vienots lēmums, bet sabiedrībai to vēl neatklāj.

Konkursa komisijas vadītāja, Liepājas domes Izglītības, kultūras un sporta komitejas priekšsēdētāja, domes  priekšsēdētāja vietniece Silva Golde paskaidroja, ka pieņemtais lēmums vēl jāapstiprina Kultūras komitejai un tikai pēc tam notiks īpaša ceremonija, kurā publiskos balvas ieguvēju. Viņa pagaidām neatklāja arī to, vai komisija lēmusi par vienu vai vairākiem balvas ieguvējiem, bet norādīja, ka visi pretendenti ir cienīgi saņemt apbalvojumu, tomēr neesot doma ar mazām balvām sveikt daudzus, bet tiešām atzīmēt īpašus panākumus ar īpašu prēmiju. Atgādināsim, ka Liepājas gada balvas kultūrā” fonds šogad ir 3000 latu. 

Konkursa komisijas lēmuma nepubliskošanu S. Golde skaidroja ar to, ka pastāvot teorētiska iespēja, ka Kultūras komiteja pieņem atšķirīgu lēmumu, kam balva pasniedzama, tomēr norādīja, ka būtiskāk vērtētājiem šķiet saglabāt intrigu un uzvarētāju nosaukt tikai svinīgajā sarīkojumā. Pašlaik plānots, ka tas notiks 29. februārī viesnīcas “Promenade Hotel” Hika zālē. Iecerēts, ka pasākumā piedalīsies visi nominētie pretendenti un Kultūras komisijas sēde notiks tikai īsi pirms svinīgā brīža.

Lēmumu piešķirt īpašu balvu par sasniegumiem kultūras jomā Liepājas dome pieņēma pērnruden. Šogad ikviena fiziska vai juridiska persona varēja pieteikt jebkuru pretendentu “Liepājas gada balvai kultūrā”, pamatojot viņa sasniegumus ar aprakstu un materiāliem, kas šos sasniegumus apliecina (diplomiem, goda rakstiem, publikācijām utt.). Galvenais kritērijs – lai tie būtu izcili sasniegumi kultūrā, īstenotas inovatīvas un kreatīvas idejas vai aktivitātes, kas Liepājas kā kultūras pilsētas tēlu nostiprinājušas Latvijā un ārzemēs. Balvas pretendents varēja būt gan kāds konkrēts cilvēks, gan arī kolektīvs, pasākums, norise vai sasniegums. Galvenais, lai pretendenta darbība būtu cieši saistīta ar Liepāju.

Anda Pūce,
“Kurzemes Vārds”

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz