Piektdiena, 26. aprīlis Rūsiņš, Sandris, Alīna
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Par “Liepājas 2027” partneri kļūst Evora Portugālē

Decembrī no četrām pilsētām – finālistēm uz Eiropas kultūras galvaspilsētas titulu Portugālē 2027. gadā – žūrija nosaukusi Evoru. Šī pilsēta būs “Liepājas 2027” sadarbības partnere.

Par “Liepājas 2027” partneri kļūst Evora Portugālē
Foto: Publicitātes
22.12.2022 06:00

liepajniekiem.lv

Uz Eiropas kultūras galvaspilsētas titulu Portugālē vēl pretendēja Aveiru, Braga un Pontadelgada.

Evora atrodas pusotras stundas braucienā no Lisabonas, tās iedzīvotāju skaits ir ap 50 tūkstošiem cilvēku, pastāsta Liepājas kā Eiropas kultūras galvaspilsētas projekta vadītāja Inta Šoriņa.

”Esam sadarbojušies ar Evoras komandu fināla atlases kārtā, un jāsaka, ka esam sazīmējuši vairākus kopīgus saskarsmes punktus.

Pirmām kārtām jau izmēra ziņā tā ir ļoti līdzīga Liepājai. Tāpat arī Evoras galvenie izaicinājumi saistās ar kultūras jomas stiprināšanu un resursu piesaisti tai,” viņa atzīmē.

Šīs Portugāles pilsētas Eiropas kultūras galvaspilsētas koncepts ir VAGAR, ko paši portugāļi, mēģinot šo specifisko vārdu tulkot, skaidro kā ”pilnīgu apziņu, ka mēs vienmēr esam saistīti ar visu apkārtējo”,” atklāj I. Šoriņa.

”Sarunās esam konstatējuši, ka Liepājas (ne)miers un Evoras VAGAR brīnišķīgi runā par to pašu – apzinātību, vēlmi atrast balansu un jaunu skatu uz apkārt notiekošo, savu pilsētu, savu teritoriju, tāpēc esam vienojušies par dažādu sadarbību mūsu programmu līnijas ”Eiropas sapnis” pasākumos,” viņa norāda.

Projektu finansē Mediju atbalsta fonds no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par publikāciju saturu atbild portāls liepajniekiem.lv.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz