Piektdiena, 29. marts Agija, Aldonis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Par pleca sajūtu un drosmi

Par pleca sajūtu un drosmi
Foto: Egons Zīverts
11.03.2019 07:06

"Kurzemes Vārds"

Atslēgvārdi

Pagājušās nedēļas nogalē Liepājas leļļu teātrī pirmizrādi piedzīvoja “Trīs ruksīši”. Aktieri kopā ar režisori Lailu Kirmušku vairākus mēnešus pavadīja aktīvos mēģinājumos, līdz izrāde bija gatava un varēja nonākt mazo kritiķu redzeslokā. “Man gribētos, lai šis stāsts bērniem māca nepadoties arī tad, ja gadās nokļūt briesmās,” saka L. Kirmuška.

Izrāde “Trīs ruksīši” veidota pēc brāļu Grimmu pasakas motīviem, jo, kā izrādās, klasiskais stāsts par trīs sivēntiņiem un vilku, ko vecāki atvasēm lasa priekšā jau no mazotnes, bērniem nemaz neesot piemērots. Režisore zina teikt, ka pirmatnējais ruksīšu dzimtas stāsts jeb teika radies no nebūt ne pūkainas angļu tautas pasakas, kurā vilks noēd divus rukšus un trešais noēd pašu vilku. “Nu tas tāds melnais humors, man jau patiktu, tomēr ne šajā gadījumā,” smejas režisore.

Liepājas leļļu teātrī uzvests stāsts par trīs brāļiem ruksīšiem, kuriem atstāti jau ierastie vārdi Nif-nifs, Nuf-nufs, Naf-nafs. Viņi dzīvo meža malā, kur izveidojuši neuzveicamo brālību “3R”, par kuru klīst leģendas. Vecākais brālis ir prātīgs filozofs, viņš pēta, domā, izjūt atbildību par jaunākajiem – pieskata un atbalsta. Jaunākie, protams, ir palaidnīgi. Viss notiek, kā jau brāļu vidū pienākas, sākot ar konfliktiem un beidzot ar jautrību. Neticība, ietiepība, slinkums reizēm šo brālību gandrīz izjauc, tomēr izrādei cauri virmo galvenais vēstījums – lai arī kādā situācijā vai nepatikšanās tu esi nonācis, atceries, ka tev blakus ir draugs, brālis vai māsa, kuram tu vari uzticēties. “Ir svarīgi zināt, ka tev šāds cilvēks ir. Jāsargā sevi un otru,” saka L. Kirmuška.

Plašāk lasiet laikraksta “Kurzemes Vārds” 11. marta numurā.

#kvards-20190311-12#

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz