Sestdiena, 27. aprīlis Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Pasākuma “Zelta griezums” ietvaros atklāj konferenci “Impulss”

Pasākuma “Zelta griezums” ietvaros atklāj konferenci “Impulss”
Foto: publicitātes
16.05.2014 14:04

liepajniekiem.lv

Atslēgvārdi

Šā gada 16. maijā pulksten 11:00 Liepājas Dizaina un mākslas vidusskolā (LDMV) tika atklāta konference “Impulss”, kuras ietvaros ikviens klātesošais varēja noklausīties lekcijas par radošām tēmām un dzirdēt lektoru pieredzi par tiem impulsiem, kas kalpojuši par iedvesmu dažādu ideju realizēšanai, portālam pastāstīja Liepājas pilsētas domes sabiedrisko attiecību speciāliste Evita Enģele.

Kā konferences atklāšanā uzvēra Liepājas Dizaina un mākslas vidusskolas direktore Smaida Rubeze, konferences tēmas vienmēr tiek ļoti rūpīgi izvēlētas, līdz ar to cilvēki konferences labprāt apmeklē, par ko skolas vadībai ir patiess gandarījums.

“Šis ir jau septītais gads, kad pavasarī Liepājas Dizaina un mākslas vidusskola apzina un atrāda plašākai sabiedrībai savu absolventu tālākās gaitas. Nav labāka rādītāja par skolas darbu kā absolventu tālākās gaitas pēc skolas absolvēšanas un skolas gados iegūtās zināšanas, īpaši, ja tās praktiski tiek pielietotas un parādītas pasaulei. Paldies šī pasākuma idejas autoriem un realizētājiem, šis ir lielisks veids kā popularizēt labas izglītības iespējasLiepājā un nezaudēt saikni ar skolas absolventiem, stiprinot arī viņu saikni ar Liepāju. Noteikti jānovērtē arī šī pasākuma devums radošo industriju popularizēšanā Liepājā”, konferences atklāšanas runā uzsvēra Liepājas domes priekšsēdētāja vietnieks kultūras, sporta un izglītības jautājumos Vilnis Vitkovskis.

Konferencē ar lekciju uzstājās skolas absolvents, bijušais Tekstila nodaļas audzēknis, katoļu priesteris Andris Vasiļevskis par tēmu “Garīgais un materiālais”, Rīgas mākslas telpas kuratore Inga Šteimane par tēmu “Radošie impulsi laikmetīgās mākslas izstādēs” un filmas “Sapņu komanda 1935” režisors un scenārija autors Aigars Grauba par tēmu “No impulsa līdz scenārijam un no scenārija līdz filmai”.

Pulksten 15:00 Liepājas Dizaina un mākslas skolas izstāžu telpā “Gaitenis” tiks atklāta Mākslas izglītības programmas audzēkņu darbu izstāde “Raža”.

Savukārt pulksten 19:00 skolas zālē sāksies svinīgais pasākums, kura laikā tiks pasniegta balva “Zelta griezums”. Šogad to saņems māksliniece, ilggadēja Liepājas Bērnu mākslas skolas gleznošanas skolotāja Velga Gūtmane, Liepājas Dizaina un mākslas vidusskolas absolvents, bijušais Tekstila nodaļas audzēknis, katoļu priesteris Andris Vasiļevskis. Trešā balva “Zelta griezums” tiks pasniegta radošajai ģimenei – koktēlniekam Andrim Dzērvem,Liepājas muzeja speciālistei Astrai Dzērvei, LDMV 4. kursa audzēknei Beatrisei Dzērvei, un jaunākajām atvasēm – Mārcim, Kārlim un Terēzei.

Svinīgā pasākuma laikā uzstāsies apvienība “Ornaments” kurā savas muzikālās ieceres apvienojuši divi jaunieši – Dzintars Šusts un Laura Dudare. Šī brīža programmu sastāda mūzika, kas sevī ietver meditative, easy listening, džeza un new age folk intonācijas.

Pasākums noslēgsies ar Liepājas Dizaina un mākslas vidusskolas audzēkņu veidoto tērpu modes skati.

Pasākums “Zelta griezums” ir publisks, visas aktivitātes tajā ir bez maksas.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz