Svētdiena, 28. aprīlis Terēze, Gundega
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Pasākumi Liepājā šajā nedēļas nogalē

Pasākumi Liepājā šajā nedēļas nogalē
26.07.2012 11:53

Atslēgvārdi

Liepāja šajā nedēļas nogalē ir parūpējusies par dažādu gaumju iepriecināšanu, tieši tādēļ šīs nedēļas nogales Liepājas pasākuma kalendārs ir saistošs kā lieliem, tā maziemliepājniekiem un pilsētas viesiem.

Piektdiena, 27. jūlijs

27.jūlijā plkst.19:00 Liepājas Latviešu biedrības nama zālē skanēs festivāla ”Liepājasvasara” atklāšanas koncerts, kur varēs baudīt gan pianista Vestarda Šimkus virtuozitāti, gan Liepājas Simfoniskā orķestra skanējumu lietuviešu maestro Gintara Rinkeviča vadībā.

Taču teātra mīļiem piektdien Liepāja piedāvā Jūrmalas parkā ”Jaunā teātra” muzikālo brīvdabas izrādi ”Naudas koks” koncertdārzā ”Pūt, vējiņi!” plkst. 19.00.

Savukārt 27.jūlijā vakarā Liepājas pludmalē plkst.: 21.00 elektroniskās mūzikas festivāla ”Shine Cafe 2012”, kā ietvaros KaZantip Republikas oficiāls konsulāts Baltijā piedāvā pasākumu HAVE A NICE TRIP TO KAZANTIP, kas ir veltīts projekta 20 gadu jubilejai. Galvenais hedlaineris ir Latvijā labi atpazīstams dīdžejs, producents un Kazantip himnu autors – R-TEM (Snoochi Boochi Rec.). Kopā ar galveno hedlaineri uzstāsies mūsu kaimiņi no Lietuvas – Virus J un Yanik, kas jau ne reizi vien viesojies Latvijā un spridzināja deju grīdu klubā Essential. Ar savu setu uzstāsies arī pats Kazantip pārstāvis – DJ Saint un breaks kultūas pārstāvis, cienījamais Mr Djinn.

Sestdiena, 28. jūlijs

Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra tautas deju ansamblis ”Rucavietis” un vidējās paaudzes deju kolektīvi ”Kvēle” un ”Vaduguns” piedalās Pāvilostas Latvijas piejūras reģionu dejotāju festivālā ”Soļi smiltīs”.

Liepājas reģiona tūrisma informācijas birojs organizē vienas dienas ekskursiju ”Gardēžu tūre smalkiem vēderiem”. Programmā ekskursija ”Piena ceļš” un degustācija Piena muižā, šitake sēņu degustācija ”Garīkās”, Valtaiķu baznīca, ekskursija Kazdangā un Aizputē, ”Eko vīna” degustācija, sīkāka informācija Liepājas reģiona tūrisma informācijas birojā Rožu laukumā 5/6 vai pa tālr. 634 80808, 29402111.

Savukārt muzikālu baudījumu pēcpusdienā pie Gulbju dīķa, plkst.: 16.00 sniegs ”Ielu muzikanti” un šajā sestdienā tas būs Liepājas poļu sieviešu kluba ”Vanda” vokālais ansamblis ”Burštynki”,

Svētdiena, 29.jūlijs

Svētdien cirka studija “Beztemata” piedāvā priekšnesumu “Jūras pirāti” pašiem mazākajiemliepājniekiem un pilsētas viesiem Jūrmalas parka bērnu rotaļu laukumā, plkst. 12:00 ikvienam bērnam bez maksas iespēja piedalīties vasaras bērnu stundā kopā ar Liepājasceļojošo cirku ”Beztemata”. Neaizmirstama tikšanās ar puķu elfiem, lieliski triki un manipulācijas, kā arī skaista ”dzīvā skulptūra” pie cirka telts.

Laikā, kad vasara ir pilnbriedā, dārzos un pļavās zied puķes un Latvijas daba sāk dāsni dāvāt savas veltes, latvieši svin kāzas jeb vedības. Folkloras kopa ”Atštaukas” svētdien plkst.: 14.00 folkloras centrā ”Namīns” uz latviešu kāzu tradīciju izzināšanas pasākumu ar Valsts Kultūrkapitāla fonda un Liepājas Kultūras pārvaldes atbalstu ap Annām aicina iepazīt šo nozīmīgo godu rituālu pasākumā ”Latviešu kāzu tradīciju izzināšana”.

Liepājas Sv. Trīsvienības katedrāles ērģeļu skanējumu nav iespējams ne aprakstīt, ne atstāstīt. Tāpēc liepājnieki pamatoti lepojas ar šo instrumentu un savus viesus mudina klausīties unikālās ērģeles, jau šo svētdien plkst.: 18.00 Ērģeļmūzikas koncerts “Mūzika Dievnamam”.

Ieva Gaile-Gulbiņa
Liepājas pilsētas Domes
priekšsēdētāja preses sekretāre

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz