Piektdiena, 26. aprīlis Rūsiņš, Sandris, Alīna
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Paspīdēt tumsā

Paspīdēt tumsā
Foto: Egons Zīverts
21.02.2019 07:02

"Kurzemes Vārds"

Atslēgvārdi

Kultūras namā “Wiktorija” notiekošo pasākumu laikā apskatāma Iritas un Jāņa Miķeļa Timbru gleznu izstāde “Timbra kvadrātā”. Šādu iespēju māksliniecei piedāvājis kultūrvietas saimnieks Uldis Meļķis. “Viņš ir daudz ciemojies un redzējis manas bildes, teica, ka būs gana krāsaini arī tumšā telpā,” teica Irita.

Timbra kvadrātā esot tāpēc, ka otrs autors ir Jānis Miķelis Timbra. “Arī mans darbs,” par dēlu saka I. Timbra. “Gribējās vairāk veicināt viņa radošo darbību pozitīvā gaisotnē, tas mums likās pozitīvs pagrieziens.” Jānis Miķelis nevarēja ierasties uz atklāšanas sākumu, jo bija darbā Liepājas teātrī. “Kopumā izskatījās diezgan labi,” viņš vēlāk vērtēja gleznu izvietojumu. Jautāts, vai šī gleznu izrāde veicinājusi pozitīvo pagriezienu, viņš atbildēja, ka “viss pozitīvi ar krāsošanu notiek, esmu mainījis laukumu, uz kura darbojos”.

“Man liekas, pēc darbiem var pazīt, kas ir kas. Ja nespējat uzminēt, izdariet secinājumus par jūsu prāta spējām,” izstādes atklāšanas kuplo viesu pulku uzrunā Irita. Par izrādi pasākums tiekot dēvēts tāpēc, ka te tikai daži ir svaigi un neredzēti darbi. “Miķelim – tīri viņa uztvere, tā vairāk ir kā izrāde, nepretendējot uz augsto mākslu, bet iekārtotu telpu, labi pavadītu laiku un nelielu izrādīšanos,” skaidroja māksliniece. Viņa uzskata, ka tumšajā telpā saglabājas intriga: “Kaut kas ir vairāk izgaismots, kaut kas – mazāk. Nav jau tāda filigrānā glezniecība, viss ir tāds dekoratīvs. Noslēpumainība pat konceptuāli piestāv – paspīdēt laukā no tumsas kādai domai, kādam iespaidam.”

I. Timbra pašlaik mācās maģistrantūrā, studē pedagoģiju vizuālajā mākslā Liepājas Universitātē. “Tas aizņem gan laiku, gan megabaitus,” Irita norāda uz galvu. “Studijas arī maina skatījumu uz mākslu un liek aizdomāties.”

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz