Sestdiena, 27. aprīlis Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Pauž atbalstu NBS Jūras spēku orķestra saglabāšanai

Pauž atbalstu NBS Jūras spēku orķestra saglabāšanai
30.03.2009 14:56

Liepājas pilsētas pašvaldības iestāde ”Kultūras pārvalde” (Liepājas Kultūras pārvalde) LR Aizsardzības ministram Imantam Lieģim nosūtījusi vēstuli, kurā pauž atbalstu Nacionālo Bruņoto spēku (NBS) Jūras spēku orķestrim un aicina pārskatīt jautājumu par orķestra iespējamo likvidēšanu. Jūras spēku orķestris ir daudzu Liepājas un valsts mēroga kultūras pasākumu neatņemama sastāvdaļa, tāpēc tā likvidēšana būtiski ietekmētu Liepājas kultūras nozari.

Latvijas medijos izskanējusi informācija, ka finanšu līdzekļu taupības nolūkos, Aizsardzības Ministrija izskata iespējas likvidēt Nacionālo Bruņoto spēku (NBS) Jūras spēku orķestri. NBS Jūras spēku orķestris ir ilggadējs Liepājas Kultūras pārvaldes sadarbības partneris un piedalījies tādos pasākumos, kā Lāčplēša dienas parādes un lāpu gājieni, defilē programmas pilsētas centrā, Liepājas Ziemassvētku egles ikgadējā iedegšana un Līvas gadatirgus muzikālie pasākumi. Kā īpašu notikumu jāmin Latvijas armijas 90. gadadienas koncerts Liepājas teātrī. Tāpēc Liepājas Kultūras pārvaldes vadītāja Lelde Vīksna vēstulē Aizsardzības ministram Imantam Lieģim paudusi uzskatu, ka šajos kultūrai ļoti grūtajos laikos NBS Jūras spēku orķestra likvidācija būtu vēl viens trieciens jau tā saspringtai situācijai profesionālās mūzikas un kultūras nozarē pilsētā. Pārkvalificējot orķestra mūziķus militārajam dienestam NBS vienībās, tiktu zaudēts no valsts puses ieguldītais finansējums līdzšinējā mūziķu izglītībā. Kultūras un profesionālās mākslas nozarēs ir viegli likvidēt gadiem koptas un attīstītas tradīcijas, bet ārkārtīgi grūti tās atjaunot un iedibināt no jauna.

Liepājas Kultūras pārvalde pauž cerību, ka LR Aizsardzības ministrija pārskatīs iespējas orķestri likvidēt un ļaus tam klausītājus iepriecināt arī turpmāk.

Krista Kalnarāja,
Liepājas pilsētas pašvaldības iestādes “Kultūras pārvalde”
Starptautisko sakaru un attīstības projektu vadītāja

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz