Piektdiena, 26. aprīlis Rūsiņš, Sandris, Alīna
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Pēdējie eksperimenti pirms diplomdarbiem

Pēdējie eksperimenti pirms diplomdarbiem
28.12.2011 07:06

Liepājas Bērnu mākslas skolas telpās savus semestra noslēguma darbus bija izlikuši Liepājas Mākslas vidusskolas Tekstilizstrādājumu dizaina nodaļas 12 audzēkņu. Nodaļas vadītāja Sandra Zāle-Zālīte stāsta, ka otrā, trešā un ceturtā kursa audzēkņi izstādē iepazīstināja ar saviem mācību procesā darinātajiem tekstilizstrādājumiem.

Audzēkņus konsultējusi Sandra Zāle-Zālīte, arī skolotājas Marita Mikne un Ilze Elizabete Rasa. Viņas priecājas, ka izdevies visas nodaļas darbu parādīt vienā ekspozīcijā. “Satikāmies, runājāmies, apspriedām, kas izdevies un ko vēl varēja darīt citādāk,” saka skolotājas. Viņas saskumušas, ka šogad nodaļā nav pirmā kursa, jo nākamgad pirmkursniekiem pietrūks to jauniešu, kas varētu viņus pienācīgi ievest skolas dzīvē. “Tekstils tagad it kā nav populārs, tomēr Latvijā šī nozare ir ļoti perspektīva, turklāt mācību procesa laikā saviem audzēkņiem iemācām tik daudz, lai viņiem nebūtu problēmu atrast sev to unikālo nozari, kurā darboties, piedāvājot arī kaut ko jaunu un tirgū pieprasītu,” skaidro S. Zāle-Zālīte. Viņas lepnums ir bijušās audzēknes, kas ar saviem portfolio ir atzītas ne tikai Latvijā, bet arī ārzemēs.

Otrā kursa meitenes šajā mācību gada semestrī daudz studējušas dažādus aksesuārus un auduma apdrukas, tāpēc viņas izstādei lielākoties sagatavojušas daudzveidīgas šalles. Trešā kursa audzēkņi pievērsušies tekstilam interjerā un izzinājuši, kā savus darbus integrēt vidē. Izstādē bija apskatāmas dažādas segas un citi interjera priekšmeti, ko darinājušas topošās tekstilizstrādājumu dizaineres.

Egona Zīverta foto

Ceturtkursniece Madara Kikila diplomdarbā veidos taktilo grāmatu, tāpēc šajā semestrī, darinot amizantos apdrukātos spilvenus, ir izpētījusi materiālus ar dažādu faktūru.

Plašāk lasiet laikraksta “Kurzemes Vārds” 28. decembra numurā.
 #kvards-20111228-09#

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz