Otrdiena, 23. aprīlis Jurģis, Juris, Georgs
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Pēdējo reizi Liepājā tiks izrādīts Leldes Stumbres “Kuģītis miglā”

Pēdējo reizi Liepājā tiks izrādīts Leldes Stumbres “Kuģītis miglā”
20.03.2009 16:16

Atslēgvārdi

Svētdien, 22. martā, pulksten 14:00 Liepājas Latviešu biedrības nama galerijā pēdējo reizi Liepājā tiks izrādīts Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra Tautas teātra studijas iestudējums – Lelde Stumbre ”Kuģītis miglā”, režisors Juris Ločmelis. “Šis kuģis… tas man atgādina tūkstoš un vienas nakts pasaku… Un uz tā taču ir arī princis.” teikusi pati lugas autore Lelde Stumbre.

Kā raksturīgākās Leldes Stumbres lugu iezīmes tiek minētas: neatšifrējami vai grūti šifrējami tēli, tie ir vairāk simboliski un metaforiski un bieži sapni pieņem par realitāti, spēj eksistēt vairākās dimensijās. Risinājumi ir subjektīvi skaidrojami – atrisinājumi ir racionāli neizskaidrojami. Laiks relatīvs. Autore lielāko uzmanību velta sievietes pasaules atklāsmei, kurai reizums nepieciešams arī vīrietis. Sieviete ir kā ikdienas sadzīves organizētāja.

Lai arī luga ”Kuģītis miglā” ir rakstīta pirms divdesmit gadiem, tā runā par problēmām, kuras ir aktuālas vienmēr – nauda, mīlestība, vientulība, ilūzijas. Tautas mākslas un kultūras centra Tautas teātra studijas iestudējuma pirmizrāde notika 2007. gada 18. maija vakarā Liepājas Latviešu biedrības nama galerijā. Tovakar skatītāji varēja izvērtēt režisora Jura Ločmeļa, scenogrāfes Daces Lankas un kostīmu veidotājas Maijas Drāznieces, kā arī Tautas teātra studijas dalībnieku veikumu. Bet nu, pienākusi pēdējā reize. Tādēļ aicinām ikvienu svētdien, 22. martā, pulksten 14:00 uz Liepājas Latviešu biedrības nama galeriju, kur notiks pēdējā Tautas teātra studijas iestudējuma – Leldes Stumbres lugas ”Kuģitis miglā” – izrādīšana Liepājā. Lomās redzēsim Īrisu Dinķīti, Bruno Bergu, Daci Valdmani, Reini Dinķīti un Jāni Muižnieku.

Režisors Juris Ločmelis atzīts, ka izrāde ir par mīlestību, kā jau lielākā daļa izrāžu. Par smalko robežu starp draudzību un nodevību. Par sapņiem, dažubrīd pat slimīgiem. Šeit vienas sievietes pasaule tiek atklāt divās sievietēs, galvenajos tēlos.

”Līdz šim neesmu veidojis nevienu tik reālistisku iestudējumu.” atklāj režisors Juris Ločmelis un aicina ikvienu svētdienas pēcpusdienā ļauties domu klejojumiem, ko sniedz iestudējums.

Ieeja bez makasas.

Anda Birkenberga,
Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra
Projektu vadītāja

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz