Sestdiena, 4. maijs Viola, Vizbulīte, Vijolīte
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

“Pegaza pagalms” aicina uz ekspresizstādi

No 7. jūlija Liepājas kultūras un atpūtas vieta “Pegaza pagalms” aicina apmeklēt bezmaksas ekspresizstādi “Radošuma un iedvesmas avots”, kas tapusi ar Liepājas Kultūras pārvaldes projektu konkursā saņemtu finansiālu atbalstu.

“Pegaza pagalms” aicina uz ekspresizstādi
Foto: Publicitātes
11.07.2023 13:57

liepajniekiem.lv

Īstenojot ideju par ekspresizstādi, “Pegaza pagalma” iedzīvinātāji pētīja, kas mūsdienās ir radošuma un iedvesmas avots.

“Tā kā daudzi labprāt dzer kafiju, pieņēmām, ka tieši tās malkošana varētu būt rituāls radošuma veicināšanai. Lai noskaidrotu vai šāds pieņēmums izrādījās precīzs, aicinām apmeklēt ekspresizstādi,” mudina SIA “Liepaja Music” valdes locekle un projektu vadītāja Irita Kalēja.

Lai uzzinātu dažādu personību rituālus iedvesmas veicināšanai un labsajūtai, literāte Linda Skranda sarunājās ar Liepājā un Latvijā atpazīstamām personībām – aktrisi Inesi Kučinsku, rakstnieci Janu Egli, dramaturģi Rasu Bugavičuti-Pēci, mūziķi Emīlu Balceri un tēlnieku Egonu Peršēvicu.

Foto: Publicitātes

Vadoties no interviju satura, mākslinieks Vilnis Bulavs radījis košas karikatūras, ko papildina ar zīmīgiem citātiem rotātas apakštasītes.

Ekspresizstādē atrodami arī atraktīvi, pagalmu papildinoši dizaina elementi – iztukšotu kafijas krūzīšu instalācija, mudinot aizdomāties, cik tad kafijas ir jāizdzer, lai radītu ko ģeniālu?

Foto: Publicitātes

Projekta ietvarā “Pegaza pagalms” ticis arī pie diviem jauniem sienu gleznojumiem, kurus radījusi dizainere Madara Pilipa-Matisone.

Tā kā nostāsti vēsta, ka vietā, kur mājo “Pegaza pagalms”, kādreiz bijusi zirgu ratu novietne, paturpinot stāstu, tapis gleznojums – zirgs, kurš spējis pacelties pāri ikdienišķībai, atsperties no darba ratiem un rast iedvesmas avotu.

“Citi nostāsti vēsta, ka kādreiz Siena tirgū bijusi kafijas grauzdētava, tāpēc lielformāta kafijas krūze uz sienas atgādina par tiem mazajiem, bet nozīmīgajiem rituāliem, kas iedvesmo un palīdz saglabāt labsajūtu,” stāsta I. Kalēja.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz