Otrdiena, 21. maijs Ingmārs, Ernestīne, Akvelīna
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Pētījumi par Liepāju Neatkarības karā

Pētījumi par Liepāju Neatkarības karā
12.05.2017 07:03

"Kurzemes Vārds"

Liepājas muzejā norisinās nozīmīga konference “Liepāja Latvijas Neatkarības karā, 1918–1920”. “Liepājai un tās apkārtnei Neatkarības kara laikā bijusi ļoti liela nozīme,” uzsver muzeja vēsturniece Inna Gīle. Referenti ar saviem pētījumiem par šo vēstures posmu no dažādām sfērām iepazīstinās arī šodien no pulksten 10, un ikviens ir aicināts tos klausīties.

Liepājas muzejs konferenci par Liepājas nozīmi un kontekstu Neatkarības kara gados sarīkojis, tuvojoties Latvijas simtgadei. “Konferences galvenais mērķis ir veicināt pētniecību par tēmu, kas saistīta ar Neatkarības karu un Liepāju, kā arī piesaistīt sabiedrības uzmanību šai tēmai, jo nākamajā gadā – Latvijas simtgades gadā – Liepājas muzejā paredzēts atklāt jaunu ekspozīciju, kas ir veltīta Pagaidu valdības laikam Liepājā,” pastāstīja Liepājas muzeja direktore Dace Kārkla.

“Liepājai un tās apkārtnei Neatkarības kara laikā bijusi ļoti liela nozīme. Šis posms Latvijas vēsturē ir pētīts, bet līdz šim nav bijusi tik liela un plaša mēroga divu dienu konference, kurā piedalās dažādu institūciju pārstāvji ar dažādiem pētījumiem par Liepāju un Liepājas apkārtni šajā laikā,” “Kurzemes Vārdam” sacīja muzeja vēsturniece Inna Gīle un uzsvēra pētījumu dažādību. “Tā informācija, ko šodien un rīt šeit var dzirdēt, ir jaunākā par šo tēmu.” Pētniece minēja, ka bijis svarīgi rīkot šo konferenci, lai jaunākie pētījumi, turklāt par dažādām sfērām, piemēram, militāro, politisko, sociālo, būtu koncentrēti vienā vietā, pētnieki dzirdētu cits cita paveikto un iepazītos ar šiem pētījumiem, kā arī lai veidotos plašāka valsts situācijas kopaina Liepājas periodā. “Manuprāt, šī konference tieši tādēļ ir vērtīga, ka tā ir starpdisciplināra,” akcentēja Inna Gīle. “Es ceru, ka nākotnē mēs arī rīkosim konferences par dažādiem citiem tematiem, bet arī saistībā ar Liepāju, tādā veidā mēs visas Latvijas interesi pievēršam Liepājai un uzsveram tieši Liepājas nozīmi.”

Konferencē “Liepāja Latvijas Neatkarības karā, 1918–1920” izskanējušos referātus paredzēts apkopot rakstu krājumā, ko paredzēts izdot 2018. gada rudenī, laikā, kad muzejā tiks atklāta izstāde par Pagaidu valdības laiku Liepājā. “Izstāde būs par Pagaidu valdības sešiem mēnešiem Liepājā, bet krājums būs plašāks un palīdzēs labāk saprast situāciju,” pastāstīja vēsturniece. “Es domāju, tas ir milzīgs ieguldījums nākotnē, jo šie pētījumi nekur nepazudīs, tos varēs izlasīt arī pēc desmit gadiem.”

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz