Ceturtdiena, 28. marts Ginta, Gunda, Gunta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Pētīs un fotografēs Karostas cietumu

Pētīs un fotografēs Karostas cietumu
03.08.2012 07:05

Atslēgvārdi

Aizputes darbnīcu un mākslinieku rezidencē “Serde” pašlaik viesojas fotogrāfe Gemma Kaskona no Barselonas. Šeit viņa uzturēsies 25 dienas, kuru laikā apmeklēs un pētīs arī Liepājas Karostas cietumu.

Latvijā māksliniece ir pirmo reizi. Vaicāta par pirmajiem iespaidiem, viņa stāsta, ka ļaudis šeit ir ļoti atvērti, draudzīgi un pretimnākoši. “Man patīk ilgāku laiku palikt vienā vietā, jo vajadzīga vismaz nedēļa, lai iejustos un sāktu strādāt. Mēnesis ir pietiekami,” ar smaidu iespaidos dalās ārzemniece. 

Par mākslinieku rezidenci “Serde” viņa uzzinājusi internetā. Māksliniece meklējusi jaunu vietu, kurā fotografēt un arī satikt citu mākslas nozaru pārstāvjus. “Tā ir iespēja palikt vienā vietā ar dažādiem māksliniekiem, ar kuriem varu dalīties ar idejām un darba stiliem. Jo parasti fotogrāfi strādā vieni. Fotografēšana nav komandas darbs,” norāda fotogrāfe.

Apskates un pētniecības vērts viņai šķitis arī Liepājas Karostas cietums. “Es gribētu saņemt atļauju fotografēt šo vietu un arī aktierus, kas tur strādā. Gribu uzzināt, kā viņi ir izmainījuši cietumu un kā pārveidojuši to par tūrisma vietu,” atklāj māksliniece. Tas, ka Karostas cietumā rīko šovus un tajā izveidota viesnīca, viņai gan nešķiet nekas pozitīvs. “Tas ir pārsteidzoši. Manuprāt, pārveidojot to par izklaides vietu, aizmirsts par to, kas tur agrāk ir noticis. Tas man ir šoks, ka cilvēki vēlas tur pavadīt laiku un pat nakšņot,” savās pārdomās dalās G. Kaskona.

Ģirta Gertsona foto

“Tas man ir šoks, ka cilvēki vēlas tur pavadīt laiku un pat nakšņot,” par iespēju pavadīt nakti Karostas cietuma viesnīcā saka fotogrāfe Gemma Kaskona no Barselonas.

Plašāk lasiet laikrakstā “Kurzemes Vārds” 3. augusta numurā.


#kvards-20120803-05#

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz