Sestdiena, 20. aprīlis Mirta, Ziedīte
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Pie lasītājiem nāk grāmata “Jūras dēli”

Pie lasītājiem nāk grāmata “Jūras dēli”
Foto: Egons Zīverts
27.04.2018 07:02

"Kurzemes Vārds"

Atslēgvārdi

Latvijas grāmatnīcās var iegādāties izdevniecībā “Jumava” iznākušo grāmatu “Jūras dēli. No senatnes līdz veco laivu kapsētai”. Tās autori ir divas Liepājā pazīstamas personības – vēsturnieks Arnolds Bērzs un rakstnieks Ēriks Kūlis. Izdevums veltīts Krišjāņa Valdemāra piemiņai.

Rakstnieks Ēriks Kūlis pastāsta, ka tā ir dokumentāla liecība par to, kā mūsu valstī attīstījās kuģniecība un jūrniecība, sākot no hercoga Jēkaba laikiem. Autori materiālus meklējuši un atraduši arhīvos, bibliotēkās, muzejos. “Arnolds Bērzs pētīja arhīvu materiālus, es savukārt bibliotēkā lasīju Latvijas laikā izdotos jūrniecības kalendārus,” ieskatu grāmatas tapšanā deva Ē. Kūlis. Izdevumā atrodama apjomīga informācija par to, kā būvēja kuģus, kas tos vadīja, pa kādiem maršrutiem kuģoja senos un ne tik senos laikos. Grāmatā publicēti kuģu nosaukumi, kapteiņu vārdi, konkrēti reisi, pa kuriem dažādos laikos kuģojuši mūsu senči. Lasītāji varēs atrast sev zināmu kuģu kapteiņu vārdus, iespējams – pat savus senčus, jo Liepājā dzīvojušas un dzīvo daudzas zvejnieku un jūrā braucēju dzimtas. Grāmata par jūras dēliem ir bagātīgi ilustrēta, tajā ievietoti attēli no Liepājas muzeja krājuma, apskatāmi burinieku modeļi, Liepājas un Pāvilostas ostas, kuģu tapšanas procesi.

Autori aicina uz grāmatas atvēršanas svētkiem 3. maijā pulksten 14 bibliotēkā “Vecliepājas rūķis”. Ieradīsies apgāda “Jumava” valdes priekšsēdētājs Juris Visockis, fragmentus no jaunā izdevuma lasīs aktieris Jānis Dreiblats, muzikālo fonu veidos Edmunds Talalass. Un, protams, interesenti varēs uzdot jautājumus abiem autoriem – Ērikam Kūlim un Arnoldam Bērzam. Būs grāmatu galds.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz