Otrdiena, 30. aprīlis Liāna, Lilija, Alta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Piedāvā izbaudīt kinotūrismu

Piedāvā izbaudīt kinotūrismu
24.07.2012 07:01

Atslēgvārdi

Šovasar Latvijā ikviens interesents var doties piedzīvojumu ceļojumā “Filmu ceļi Latvijā” un apmeklēt interesantākās vietas, kurās jūtama gan pasaules, gan Latvijā radīto filmu elpa. Jaunais maršruts šķērso arī Liepāju, tajā iekļautas arī citas īpašas vietas Kurzemē, kur uzņemtas iemīļotas latviešu mākslas filmas.

Liepājas reģiona Tūrisma informācijas biroja darbinieki, iesaistoties projektā, sadarbībā ar Liepājas virtuālo kinomuzeju atklājuši daudz vairāk Liepājā uzņemtu kinofilmu, nekā sākotnēji licies. “Filmu ir tik daudz, ka tās visas pat nebija iespējams iekļaut projektā,” stāsta Liepāja reģiona Tūrisma informācijas biroja darbiniece Agita Vucena.

Akcijā īpaši izcelta Lailas Pakalniņas filma “Kurpe”, kuras notikumi risinās Liepājā 20. gadsimta 50. gados un stāsta par padomju robežsargu pārlieko centību, sargājot valsts robežu. Pieminētas arī tādas padomju gados uzņemtas filmas kā “Pilsēta zem liepām” un “Parāds mīlestībā”, kā arī pavisam nesen uzņemtās lentes “Reiņa dzīvoklis” un “Svešajā ostā”. Bet Karostā 1987. gadā uzņemta padomju filma “Moonzunds”, kuras notikumi risinās 1915.–1917. gadā un stāsta par notikumiem Baltijas jūras flotē.

Maršrutā “Filmu ceļi Latvijā” tūristi aicināti arī piedalīties fotokonkursā un fotografēties vietās, kas iekļuvušas mākslas filmu kadros.

“Kurzemes Vārds”

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz