Trešdiena, 24. aprīlis Nameda, Visvaldis, Ritvaldis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Pirmā Gada balva kultūrā – Liepājas teātrim

Pirmā Gada balva kultūrā – Liepājas teātrim
08.03.2012 17:26

Atslēgvārdi

8. martā Domes priekšsēdētājs Uldis Sesks un priekšsēdētāja vietniece Silva Golde pirmo reizi pasniedza pašvaldības Gada balvu kultūrā, kura šogad piešķirta Liepājas teātrim par izciliem sasniegumiem un spožiem iestudējumiem 2011. gadā. Balvu saņēma Liepājas teātra valdes loceklis Herberts Laukšteins, informē domes sabiedrisko attiecību speciāliste Gunta Jākobsone.

Žūrija, kuru vadīja Domes priekšsēdētāja vietniece Silva Golde, šogad pārliecinoši nolēma, ka Gada balva kultūrā tiek piešķirta Liepājas teātrim par izciliem sasniegumiem Latvijas profesionālo teātru skatē “Spēlmaņu nakts”, Krievijas teātru festivālā “Zelta Maska” un spožiem iestudējumiem 2011. gadā. Žūrijas lēmumu akceptēja arī Domes Kultūras komisija.

“Tā ir vēsturiska – tā ir pirmā Liepājas kultūras balva,” balvas nozīmīgumu uzsver “Liepājas teātra direktors Herberts Laukšteins. “Teātris acīmredzot ir iekarojis liepājnieku mīlestību. Mēs strādājam, lai saņemtu gandarījumu, balvas nāk pašas no sevis.” Direktors apgalvo, ka vajadzību teātrim ir daudz, tāpēc nebūs problēmu izdomāt, kā izlietot naudu. “Protams, ieguldīsim to attīstībā, kaut gan arī cilvēki ir pelnījuši, jo strādājuši ļoti grūti un to turpina darīt. Mēs redzam tos rezultātus, kādi šobrīd ir, ar tiem Liepājas teātris tiešām var lepoties, tos var nosaukt arī skaitļos skatītāju, ieņēmumu un izrāžu skaita ziņā,” ar prieku balsī sacīja H. Laukšteins.

Silva Golde: “Ir liels prieks un gandarījums par Liepājas teātra izcilajiem panākumiem. Pašvaldība ir ieguldījusi lielus līdzekļus teātra konkurētspējas veicināšanā, kas vainagojas ar teātra izcilu darbu. Liepājas teātris ir uz viļņa, pulcējot pilnas skatītāju zāles. Tam pamatā ir teātra komandas lielisks, profesionāli saskaņots darbs, ko ir novērtējis skatītājs visā Latvijā”.

Liepājas Gada balvu kultūrā pašvaldība iedibināja, lai novērtētu un veicinātu izcilus sasniegumus kultūrā, sekmētu jaunas, radošas idejas, kā arī spodrinātu Liepājas kā kultūras pilsētas tēlu Latvijā un ārpus tās robežām. Šogad tika saņemti 15 pieteikumi, no kuriem uz balvu pretendēja 11. Balvas fonds ir Ls 3000.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz