Ceturtdiena, 2. maijs Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Plenēristi atgriežas pie nemainīgā

Plenēristi atgriežas pie nemainīgā
05.07.2012 07:04

Atslēgvārdi

Jau šosvētdien Liepājā atkal kopā sabrauks vairāki desmiti mākslinieku no visas Latvijas, arī Baltkrievijas, Ukrainas, Francijas un Lietuvas. Lai kopā satiktos, strādātu un savos darbos priecātos par mūsu nemainīgi iedvesmojošo jūru un māksliniecisko glezniecību gadu gaitā neatgriezeniski zaudējošo pilsētvidi.

Jo sāksies ikgadējais, jau septiņpadsmitais, glezniecības plenērs “Liepājas marīna”.

Mākslinieku saieta galvenais organizators Aivars Kleins atzīst, ka pērn bijis pirmais gads, kad viņš plenēra laikā neesot radījis nevienu darbu, un pieļauj, ka šogad diemžēl varētu būt tāpat, jo organizatoriskās rūpes paņemot ļoti daudz laika un enerģijas. Tomēr savulaik, aizsākot šo ideju par plenēra tradīcijas iedibināšanu, A. Kleins nolicis sev gana augstu latiņu, ko tagad viņam vairs neesot pat iespēju pazemināt. Tāpēc nākoties “rauties uz pusēm”, lai ar visu tiktu galā. Par laimi, ir gadiem uzticamie atbalstītāji. Sākot jau ar sievu Ingu, kas sola, ka arī šogad neiztiks bez viņas vārītajām pusdienām plenēra dalībniekiem. Tradicionāli Liepājas Valsts tehnikums atvēlējis māksliniekiem gan kopmītnes dzīvošanai, gan darba telpas pašā pilsētas centrā, lai visiem būtu ērti ar nepieciešamajiem materiāliem nokļūt līdz izraudzītajai gleznošanas vietai.

38 gaidāmie plenēra dalībnieki katrs pa vienam darbam atstās Liepājā, un no tiem daļa nokļūs arī pie sarīkojuma sponsoriem, kas tāpat jau gadiem esot nemainīgi.

Tradicionāli plenēra nobeigumā atkal rīkos brīvdabas izstādi, šoreiz – Kūrmājas prospekta galā. “Galvenais, lai mums ir žogs – plakne, kur savus darbus izlikt,” par nepieciešamo saka A. Kleins.

Šogad noslēguma izstādei atkal tapšot pērn iemēģinātais gadatirgus elements – fona glezna. Šoreiz impresionista Eduāra Manē gleznas “Brokastis zaļumos” versija 21. gadsimta latviešu mākslinieku interpretācijā.

Egona Zīverta foto

Brīvdabas izstādē daudzi interesējas par iespēju plenēristu darbus nopirkt. Bet darījumu nav visai daudz, par spīti tam, ka tad, “kad maize ir dārga, māksla ir lēta”, skaidro plenēra “Liepājas marīna” organizators Aivars Kleins.

Plašāk lasiet laikrakstā “Kurzemes Vārds” 5. jūlija numurā.


 #kvards-20120705-09#

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz