Otrdiena, 19. marts Jāzeps, Juzefa
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Pola Portnera lugas “Trakās šķēres” iestudējums

Pola Portnera lugas “Trakās šķēres” iestudējums
11.09.2012 12:58

7. oktobrī plkst. 18.00 Liepājas Latviešu biedrības nama Lielajā zālē skatītājiem tiks piedāvāta iespēja redzēt pasaules Ginesa rekordu grāmatā iekļautās lugas ”Trakās šķēres” iestudējumu.

 

Pola Portnera (Paul Portner) sarakstītā luga ”Trakās šķēres” (”Shear Madness”) 1997. gadā tika  iekļauta Ginesa rekordu grāmatā kā pasaulē visilgāk spēlētā kriminālkomēdija, kas ASV tiek izrādīta jau kopš 1976.gada un visā pasaulē spēlēta vairāk nekā 50000 reižu!

Pirmo reizi Latvijas vēsturē izrādi skatītājiem piedāvā ”Domino teātris”, kas ir jau par leģendārām kļuvušo izrāžu ”Kailie brieži”, ”Sekss un Grēkpilsēta” un ”Rīga-Dakāra” veidotājs.
Kā jau nojaušat, arī ”Trakās šķēres” ir komēdija, bet – atšķirībā no iepriekš iestudētajiem darbiem – kriminālkomēdija. Jaunās kriminālkomēdijas darbība norit frizētavā, kurai līdzās ir notikusi nežēlīga slepkavība – nogalināta pasaulē slavenā pianiste Irēna Mālere. Kurš to ir paveicis? Uz frizētavu atnākušais ciparu pasaulē dzīvojošais antikvārs Eduards Krāmkalns? Zaglīgā deputāta Kiršbauma sieva Lauma?  Vīriešu mīlas alkstošais frizētavas īpašnieks ”Alesandro” Krūklis? Viņa šarmanti pavedinošā friziere Brigita Rozīte? Aizdomās tiek turēti visi frizētavas darbinieki un apmeklētāji. Arī kriminālpolicijas kapteiņa Valda Stabiņa un policijas leitnanta Bērziņa reputācija ir apšaubāma.
Bet kurš ir īstais slepkava – to nezin ne aktieri, ne režisors un, protams, arī ne skatītāji.

Izmeklēšana notiek tepat uz skatuves, skatītāju acu priekšā.  Tikt skaidrībā palīdzēs skatītāji, kuru viedokļi tiks ņemti vērā izmeklēšanas gaitā.

Uzvedums ir unikāls, jo tā beigas nav sarakstījis dramaturgs. ”Trakās šķēres” var skatīties vairākas reizes – emocijas un sajūtas vienmēr būs dažādas, jo izrādes fināls ir atkarīgs no apstākļiem, kādi izvērtīsies uz skatuves izmeklēšanas gaitā. Bet nemainīgi un neatkarīgi no atrisinājuma izrāde ir pilna ar asprātīgiem jokiem un paradoksālām situācijām. Emocijām un spriedzes bagātā kriminālkomēdija ”Trakās šķēres” jums garantēs lielisku noskaņojumu! Un nesatraucieties, ja ,nākot uz izrādi, nepaspēsiet izmazgāt matus un ieveidot frizūru – ”Alesandro” to ar jums izdarīs izrādes laikā savā friziersalonā ”Trakās šķēres”, jo – jūsu galva ir mūsu raizes!

Izrādē spēlē aktieri – Jānis Jarāns, Jānis Kirmuška, Santa Didžus, Laila Kirmuška, Gints Grāvelis, Jūlija Ļaha, Ineta Radčenko un Artūrs Putniņš.
Iestudējumu veidojis režisors Marcins Slavinskis (Marcin Slawinski) (Polija).
 

Iveta Jēkabsone,
Liepājas Latviešu biedrības nama
kultūras darba menedžere

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz